#spargaszezon: Így készíts mennyei spárgakrémlevest tavasszal

Tavasszal a piacokon és a zöldségeseknél megjelenik a spárga, amely tipikus szezonzöldségnek számít, így érdemes kihasználni a tavaszi szezont és több, spárgából készült receptet elkészíteni, köztük a spárgakrémlevest is.

Spárgából készült ételt nem csak azért érdemes fogyasztani, mert nagyon finom, hanem magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt is, de a fogyókúra idején is ajánlott, hiszen magas a rost tartalma, ezen kívül méregtelenítő hatással is rendelkezik.

A krémlevest remekül lehet variálni más zöldséggel is, így pl. tehetsz bele brokkolit, karfiolt, gombát, de akár póréhagymát is.

Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:

1 kg fehér spárga

1 liter zöldségalaplé

50 g vaj

½ tk. cukor

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál liszt

250 ml száraz fehérbor

2 tojássárgája

250 ml tejszín

Só, bors

Csipet reszelt szerecsendió

½ Bio citrom leve

Fél csokor metélőhagyma

Elkészítés:

A spárgát mosd meg, és egy zöldséghámozóval hámozd meg, majd az alsó feléből 3 cm-t vágj le, mert itt gyakran már fás a spárga. Az így megtisztított spárgát vágd fel 3-4 cm .-es darabokra, és tedd bele egy lábosba.

A lábosba öntsd bele a zöldségalaplét, add hozzá a vajat, a cukrot és kezd el felforralni. Amikor már forr a leves, csökkentsd le a hőfokot, és főzd tovább kb. 15-20 percig. Ezután egy botmixerrel pürésítsd le a levest, és ha szükséges még egy kis lyukú szűrűn is átszűrheted.

Ezután egy serpenyőben forró olajban, vagy vajban futtasd meg a kockára vágott vöröshagymát, szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg aranybarna színt kap. Ezután öntsd fel a fehérborral, és keverd ki simára, majd kis adagokban add hozzá a leveshez.

A harmadik fázisban a tojássárgákat habard össze a tejszínnel, és ezt is add hozzá a leveshez, de itt fontos, hogy a leves alatt már ne égjen a gáz, és nem szabad a levesnek forrnia, mert máskülönben kicsapódik a tojás. Végül ízesítsd a levest sóval, borssal, citromlével és szórd meg aprított metélőhagymával.

A folytatásban: 5 egészséges spárgás recept tavaszra

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.