#gyorsdesszert: Gyors pohárkrém málnából és tejberizsből!

Nincs időd sütni, de ennél valami édességet? Akkor készíts egy málnás tejberizses pohárkrémet, amely gyorsan elkészül és fantasztikusan finom.

A pohárkrémben az a szuper, hogy már a vendégek érkezése előtt is el tudod készíteni, nem kell vele sokat bíbelődni, nincs szükséges a sütőre, csak belekanalazod a poharakba a hozzávalókat, és máris egy mutatós és finom desszertet tudsz készíteni. Ha úgy érzed, jól esne egy kis édesség, de nem szeretnél hizlaló süteményeket fogyasztani a pohárkrém akkor is ideális, hiszen kis mennyiségben fogyasztva, még az alakodnak sem árt.

Málnás tejberizses pohárkrém desszert

Hozzávalók:

15 dkg rizs

4 dl tej

15 dkg porcukor

1 kis kanál vanília őrlemény vagy egy vaníliarúd

2 dl tejszín

30 dkg málna

Reszelt csokoládé

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd tedd bele egy lábosba, és öntsd fel tejjel. Ízesítsd porcukorral, egy csipet sóval, és a vaníliaőrleménnyel, majd kezd el takaréklánghon főzni. Érdemes közben állandóan kevergetni, nehogy leégjen, és ha a rizs beszívja a nedvességet, azt gyorsan pótolni kell. Ha a tejberizsbe egy csipet vajat is teszel még finomabb és lágyabb lesz a desszerted. Amikor a tejberizs elkészült, tedd félre hűlni.

Amíg a rizs hűl, a málnát mosd meg és a tejszínhabot kevés porcukorral együtt verd fel kemény habbá. Végül mindkettőt óvatosan keverd hozzá a tejberizshez. Az így kapott krémet oszlasd el poharakba, és díszíts reszelt csokoládéval, vagy tejszínhabbal.

A folytatásban: Málnás piskótatekercs

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.