Tepsis sárgabarackos csirkemell
Hozzávalók:
2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell
2 nagy fej vöröshagyma
8 szem érett sárgabarack
5 dkg mandula (vagy 1 teáskanál mandulaaroma)
3 evőkanál olaj
1 teáskanál currypor
1-1 mokkáskanál őrölt fehér bors
chili (vagy csípős paprika)
ízlés szerint cukor, só, csipet gyömbérpor.
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, és forró olajon sárgára fonnyasztom. Megsózom, majd lepirítom a lebőrözött, kicsontozott és vékonyra szeletelt csirkemellet. Az olajból kivéve melegen tartom. A visszamaradt szaftra ráteszem a megmosott, kimagozott, feldarabolt sárgabarackot, megszórom a fűszerekkel, és addig párolom, míg a gyümölcs, levet ereszt.
Ezután hozzáadom a durvára darált mandulát (vagy az aromát), és jól összeforralom. Tűzálló tálra vagy tepsibe fektetem az elősütött csirkemellet, rákenem a barackos mártást és előmelegített, forró sütőben addig pirítom fedetlenül, míg szép barnáspiros lesz. Ügyelni kell arra, hogy meg ne égjen (a gyümölcstől és a cukortól hamar karamellizálódik)! Párolt rizzsel vagy szerecsendióval ízesített burgonyafánkkal kínálom.
Elkészítési ideje: 45 perc