Milánói makaróni recept:
Hozzávalók (4 személyes adag):
40-50 dkg darált hús (sertés, pulyka-szerintem ez a jobb)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
füstölt szalonna
sajt, (a füstölt a jobb - trappista)
ízlés szerint: borsikafű
só, csili paprika, piros paprika,
Elkészítés: A vékony csíkokra vágott szalonnát kisütjük, de ne legyen megpirítva, és annyi legyen a kisült szalonna zsírja, amennyit a hagyma felvesz. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk a kisült zsíron. Fűszerezzük, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. A hús következik.
Jól összekeverjük. A víz annyi legyen, hogy éppen ellepje. Amint felforrt fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhult. Vigyázzunk a víz mennyiségével, hogy ne legyen nagyon híg, ha elkészült. Makarónival tálaljuk, szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal
Fűszerként adhatunk hozzá még, majoránnát VAGY gyömbért is. A szalonnát nem kell kiszedni, ha szeretitek. Szalonna helyett jó más zsiradék is (pl. vaj, zsír, olaj, stb.).