Csirkemell nyárson sütve
Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell
4 lukullusz paradicsom
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 vastag húsú zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál rozmaring és bazsalikom
só és törött fekete bors ízlés szerint
4 hurkapálca (nyárs).
Elkészítés:
A csirkemellet csontozd ki, úgy hogy a hús egyben maradjon. Ezután vágd fel két centis kockára és sózd, borsozd ízlés szerint. A paradicsomot és a paprikát vágd fel kis kockákra a füstölt szalonnával együtt. A megtisztított hagymát pedig karikázd fel. Az olajba keverd el a zöld fűszereket, ízesítsd sóval, borssal. Egy hurkapálcikára vagy fém nyársra kezd el felfűzni a hozzávalókat: szalonna, hagyma, zöldpaprika, csirkemell, paradicsom, szalonna és így tovább, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A fűszeres olajjal kend át a nyársakat, és csomagold be őket egy alufóliába, jó szorosan. A grill sütőre tedd szépen sorban egymás mellé a nyársakat és kb. 20-25 percig süsd őket, úgy, hogy közben forgasd át a nyársakat. Az alufóliával együtt érdemes tálalni, és csak a tálon bontsák ki a vendégek, így az értékes szaft is megmarad. Friss nyári salátával tálald.