Egyszerű palacsinta alaptészta recept

 Megmutatjuk, hogyan készíts palacsinta alaptésztát,amely számtalan töltelékkel kínálható. Fogyasztható hidegen, melegen, sósan, vagy édesen, számtalan variációban elkészíthetjük. Kicsik és nagyon kedvence!

Palacsinta tészta

Palacsinta alaptészta hozzávalók:

20 db-hoz

20 dkg liszt (lehetőleg rétesliszt)

2,5 dl tej, 2,5 dl szódavíz

2 egész tojás

fél dl olaj

csipetnyi só

1 teáskanál porcukor (ez el is maradhat).

Palacsinta alaptészta elkészítése:

Keverőtálba ütöm a tojást és kevés tejjel habosra felverem, majd apránként hozzákeverem a lisztet a többi tejet, sót, cukrot. Habverővel alaposan felverem. (Gyorsabb készítési mód, ha turmixgépbe egyszerre beöntve a hozzávalókat, egy-két percig keverem az egészet.) Ha van időm, akkor legalább egy óráig pihentetem a tésztát. A palacsinta sütéséhez szerintem legjobb az öreg, feketére égett, "patinás" palacsintasütő, amelyet az első palacsinta sütése előtt egy mokkáskanálnyi olajjal kikenek, a többi palacsintához már nem szükséges külön olaj, mert a masszában lévő már "önmagát olajozza".

A jól felforrósított serpenyőbe beleöntök egy kis tejmerőkanálnyi masszát, majd a serpenyőt megdöntve hagyom, hogy körülfolyjon a tészta benne. (Tehát folyékonynak, tejföl sűrűségűnek kell lennie a masszának. Ha túl sűrű, akkor kevés szódavízzel hígítom, ha túl híg, akkor kevés liszttel sűrítem.) A híg tészta a serpenyő alját egyenletesen bevonja és szép vékony rétegben szétterül. Közepes lángon egy-két percig sütöm az alsó felét, majd vagy széles pengéjű késsel megfordítom, vagy feldobom. és a levegőben fordítom meg. (Ez utóbbi igen nagy gyakorlatot kíván.) A másik oldalán is megsütöm, majd tálra csúsztatom. Bármilyen töltelékkel megkenve melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható.

45 perc

Nehézség: 1

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.