Hogyan tervezzük meg a konyhát?

 

Már a konyha tervezésekor érdemes több szempontot is figyelembe venni, mert a tervezésre szánt idő és energia később megtérül. Mielőtt nekilátnánk a konyha tervezésének, keressünk fel több szaküzletet és nézzük át a háztartási gépek kínálatát, majd válasszuk ki milyen hűtőszekrény, konyhaszekrényt, és más konyhai berendezést szeretnénk, majd írjunk fel több méretet, hogy tudjunk a tervezésnél variálni.

A konyha alaprajzát rajzoljuk fel milliméter pontosan egy kockás lapra, és jelöljük be az ajtókat és az ablakokat. Készítsünk listát mindenről, amire szükségünk lesz a konyhában, a tűzhelytől és a mikrohullámú sütőtől egészen a mosogatógépek, és a konyhaszekrényig.

Nézzük át a listát, és készítsünk fontossági sorrendet. A tervezésnél vegyük figyelembe, a mosogató méretét, hiszen nem mindegy hogy szimpla, vagy dupla mosogatóra van –e szükségünk, vagy, hogy mekkora lesz a mosogatógép, és a hűtőszekrény méretet.

Rajzoljuk le minden egyes berendezési tárgyat és háztartási gépet a papírra, majd írjuk mellé a nevét és a méretét. Ahhoz hogy a konyha kényelmes, de egyben praktikus legyen, érdemes átgondolni a tárolást és elrendezést is. Hová fognak kerülni az élelmiszerek, hová az edények, a poharak, és már ekkor érdemes a helytakarékos megoldáson gondolkodni. Egy edénytároló fiókban sokkal több edényt lehet tárolni, mint ha csak egy közönséges alsó szekrényt telepakolunk.

A nagyobb lakberendezési áruházakban számtalan apró kis trükk elleshető és számos olyan fiók, polc és tároló kapható, amelyekkel, sokkal jobban kihasználhatjuk a konyha adottságát.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.