Hogyan rendezzük be az előteret?

Az előtér az egyetlen olyan tér a lakásban, amelynek igazán nincs is funkciója így gyakran üresen hagyjuk, pedig néhány trükkel otthonossá varázsolhatjuk még a legkisebb teret is.

Az előtér vagy előszoba nem önálló szoba nincs funkciója így gyakran okoz, gondot mihez is kezdjünk vele. Az előtérben nem tartózkodunk rendszeresen, nem csinálunk, itt semmit csak átmegyünk egyik helyiségből a másikba, vagy itt fogadjuk a hozzánk betérő látogatókat, épp ezért funkciója sincs.

Ahhoz hogy egy előtér funkciót kapjon a legfontosabb a fény, vagyis a jó megvilágítás.

Ezt elérhetjük néhány üvegtégla segítségével, ablak, vagy egy jó megvilágítás segítségével is. A fényforrást a polcokra, képekre vagy a bútorokra irányítsuk rá.

Egy előtér máris otthonosabb lesz, ha elhelyezünk a falon néhány családi fényképet, ha van, rá hely tehetünk néhány bútort is, vagy a falakra polcokat ahol az évek alatt összegyűjtött kisebb tárgyakat helyezhetjük el. Így máris a funkció nélküli helyiség egy barátságos otthonos része lesz házunknak.

Természetesen nem szabad az előteret túlzsúfolni, hiszen itt a legfontosabb, hogy legyen elég tér a közlekedésre.

Ha lépcső húzódik, az előtérben használjuk, ki a lépcső alatti részt építsük be gardróbnak vagy tárolónak. A falakat fessük minél világosabb pasztellszínűre így tovább növelhetjük a teret.

Egy előtér lehet régi meghitt ódon hangulatú ahol a nagyi kopott komódja fogadja a látogatókat vagy lehet, modern világos elegáns vonalú ahol a hatalmas ablakok szinte szórják a fényt.


A kisebb előterekben a falakat lehet dekorálni, és néhány kép vagy festmény segítségével otthonossá varázsolhatjuk a teret, a nagyobb helyiségekben akár egy kis asztalt és néhány széket is elhelyezhetünk, ahol megpihenhetünk egy pár percre.

Fontos hogy az előtér hangulata a falak színe vagy a padló burkolata kapcsolódjon és harmonizáljon a ház többi részével, hiszen a leggyakrabban innen belátni a legtöbb szobát is.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.