Újabb módszer a meddőség kezelésében



A hagyományos hormonterápia képes fenntartani a női genitális rendszer sajátosságait, azonban a petefészek működését nem képes helyreállítani. A premenopauzális (változókor előtt fellépő) meddőségek nagy részének oka a petefészek nem megfelelő petetermelésében keresendő. Ennek oka lehet petefészekműtét, sérülés, korábbi daganatos betegség miatti besugárzás, vagy az Amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) statisztikái szerint vezető policisztás petefészek szindróma. A meddőség a termékeny korú hölgyek 10 százalékát érinti, és egyes esetekben a háttérben hormonális zavar azonosítható.



A policisztás petefészek tünetcsoport során a férfi nemi hormonok szintje túl magas. Dr. Atala és munkatársai kísérletesen képesek voltak visszaállítani a petefészek ösztrogéntermelő képességét. Ehhez a sebészek háromhetes patkányok petefészkéből készítettek kivonatot – ez a kor nagyjából 25 éves kornak felel meg embereknél. A kivont sejteket növekedési faktort és tápanyagot tartalmazó tenyészetbe helyezték, majd a következő lépésben a sejtek háromdimenziós kollagénmátrixba kerültek.

Az éretlen petesejtek és a petefészek egyéb sejtjei a petefészekre jellemző csoportosulásokat alakítottak ki. Ezután egy speciális beavatkozás segítségével a bekövetkező érés során ezen csoportosulások közepén tartották a petesejteket, amelyek az érés korai stádiumára jellemző jeleket vettek fel, és megjelent a petesejt fejlődéséhez szükséges membrán (zona pellucida) is, vagyis tüszővé érett a struktúra. Ugyan ez még egy kezdeti fázis, a lépés mégis jelentősnek tekinthető a meddőség gyógyításához vezető úton.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.