Kisbaba altatása, melyik a jobb módszer?

 

Ausztrál kutatók azonban egy öt éven át tartó kutatás során a két leggyakoribb altatási módszert tesztelték, és megállapították, hogy hosszú távon egyik sem jár semmilyen különös hatással a gyerekekre. Az egyik módszer lényege, hogy a szülő egyre hosszabb ideig hagyja sírni gyermekét, így megtanítja neki, hogyan tudja saját magát megnyugtatni, a másik módszer során pedig a szülő a gyermeke mellett ül, amíg az álomba nem merül, majd szép lassan elhagyja a szobát.

Amint arról Anna Price, a parkville-i Royal Gyermekkórház Murdoch Kutató Intézetének munkatársa a Pediatrics című lapban beszámolt, a fenti megfigyelések segíthetnek a szülőknek abban, hogy nyugodt lelkiismerettel válasszák ki a számukra legmegfelelőbb altatási módszert, mert bármelyik mellett is döntenek, annak hosszú távon sem pozitív, sem negatív hatása nem lesz sem a gyerekre, sem a szülőre nézve.

A szülők nagyjából 45 százaléka számol be arról, hogy gyermeke életének második félévében alvásproblémák jelentkeznek, melyek gyakran a szülők depressziójához vezethetnek. Price és csapata 225 gyermeket követett nyomon hét hónapostól hatéves korig, és a vizsgálat végén semmiféle különbséget nem tapasztaltak sem a gyerekek érzelmi életében vagy magatartásában, sem a szülő-gyerek kapcsolat minőségében, sem a szülők depressziójának és szorongásának mértékében. Ez azt jelenti, teljesen mindegy volt, ki hogyan altatta gyermekét.

Jodi Mindell, a philadelphiai Gyerekkórház Alvásközpontjának vezetője üdvözölte a kutatást, mivel a szülők leggyakoribb problémája éppen az szokott lenni, vajon nem sérül-e gyermekük lelke, ha ezt vagy azt a módszert alkalmazzák velük kapcsolatban, ráadásul ezekre a félelmekre csak ráerősítenek az interneten található, mindenféle tudományos alapot nélkülöző vélemények. A mostani tanulmánynak hála azonban, a szülők végre hátradőlhetnek, és nyugodt szívvel várhatják a napot, amikor gyermekük végre magától álomba merül saját ágyában.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.