A palástfű tea segíti a beágyazódást!

Aki babát szeretne vagy készül, a terhességre szerezzen be palástfű ( alchemilla vulgaris) teát, amely nagyban segít pl.a beágyazódásánál.

Palástfű és a cickafarkfű tea jótékony hatása

Babára vágysz, de nem szeretnél szintetikus anyagokra hagyatkozni? Akkor érdemes megnézned, hogy melyek a palástfű és a cickafarkfű tea jótékony hatásai. Az biztos, hogy nem fogsz bennük csalódni!

Szintetikus anyagok helyett válaszd a természet patikáját!

A babatervezéskor nemcsak a szintetikus anyagokban bővelkedő vitaminokra kell hagyatkoznod, ne aggódj, van megoldás számodra. A természet patikájában számos olyan gyógynövényt lehet találni, melyek támogatják a termékenységet. Ezek közül különös párt alkot, viszont az egyik leghatékonyabb kombinációt nyújtja a palástfű és a cickafarkfű együttműködése. A ciklus első szakaszában, egészen az ovulációig fogyassz cickafarkfű teát, mely segíti a tüszőérést és a sárgatest-hormon termelődését. A ciklus második szakaszában viszont palástfű teát igyál, ugyanis ez a növény támogatja a méhnyálkahártyát, erősíti a méhet és jó hatással van a beágyazódásos folyamatokra is. De mire jó még ez a két nagyszerű gyógynövény a természet patikájából.

Palástfű

A palástfű alkalmas nőgyógyászati problémákra, nehezen gyógyuló sebek kezelésére, valamint vízhajtásra. Régen a fiatal lányoknak menstruációs problémák esetén palástfű és cickafarkfű keverékéből készült teát adtak. De nemcsak nekik tud támogatást nyújtani a palástfű, hanem szülés utáni sérülések, koraszülésre való hajlam és a méhszalagok megerősítésére is palástfüvet javasolna neked Maria Treben. A gyógynövények tudora szerint minden terhes nőnek a terhesség harmadik hónapjától palástfüvet kellene fogyasztania.
A népi gyógyászatban minden altesti gyulladásra, lázra, égésre, gennyes fekélyekre javasolták.
A palástfű teája akár még fogyókúrát támogató italként is alkalmazható.

Cickafarkfű

A cickafarkfű olyan gyógynövény, amely nőgyógyászati problémákra, a veseműködés támogatására, illetve gyomorbántalmakra kiválóan alkalmas.
A cickafarkfű a női nemi szervek működését minden életszakaszban támogatja, legyen az rendszertelenül menstruáló fiatal lány, vagy pedig a változó korba lépő idősebb asszony. A cickafarkfűből készült ülőfürdő kiválóan alkalmas gyulladások megszüntetésére, például a petefészek gyulladására kiválóan alkalmas gyógyhatást érhetsz el vele.
A cickafarkfűből készült tea jó hatással van a veseműködésre, optimalizálja a gyomor működését, hatására megszűnik az étvágytalanság, a gyomorgörcsök és a puffadás. A máj működését is jól tudja támogatni. A cickafarkfű jó keringési zavarok és érgörcsök kezelésére is. Krónikus migrénes fejfájás esetén is segítségedre lehet egy pohárnyi cickafarkfű tea.

A palástfű jótékony hatása

Több néven is hívják pl. farkas talp, oroszlántalp, boldogasszony palástja, ezt a sokoldalú gyógynövényt, amely a nők barátja.

A növény erdőszélén megtalálható kirándulásaink során, levelei hét vagy kilenckaréjúak, félkör alakúak. Zöldessárga virágai áprilistól júniusig nyílnak. A palástfű a nők barátja, hiszen számtalan női bajra nyújt enyhülést így pl. a menstruációs zavarokra, fehérfolyásra, alhasi panasztokra, és klimaxos panaszokra is kiváló. terhesség idején a peteérés után érdemes fogyasztani, mert erősíti a méhszalagokat így segít a beágyazódásánál és csökkenti a vetélés kockázatát.

Nagyon jó kiegészítő lehet mellé a cickafarkfű, pl. ha egy nőnek nem áll be a menstruációja rendszeresre, a palástfű tea cickafarkfű teával keverve egyenesbe hozza a dolgot. A palástfű teának összehúzó hatása is van, de emellett vízhajtó, és szíverősítő is, így foghúzás után is használhatjuk. Szülés utáni sérüléseknél, alhasi petyhüdtségénél, és koraszülés ellen is javallott, méherősítő, és a beágyazódást elősegítő hatás is kiváló.

A palástfű kezelést kiegészíthetjük cickafark ülőfürdővel, 100 gr gyógyfüvet adjunk a fürdőhöz, majd vegyünk heti két gyógyfüves fürdőt.

Íme, egy régi mondás egy füveskönyvből:

Ha valamilyen nyavalya gyötör bárki emberfiát, legyen az ifjú vagy vén, forraljon vízben két marék palástfüvet, annyi ideig míglen egy tojás keményre fő, és igyék abból.

Egy svájci tisztelendő szerint a nőgyógyászati műtétek kétharmada feleslegessé válik, ha minden asszony 8-10 napig bőségesen issza a palástfű teát. Pásztortáskával keverve az izomsorvadás, és súlyos izombetegség esetében is segít, sőt még a szklerózis multiplexnél is alkalmazható.

Felhasználási módok:

Teakészítés: 1 púpozott teáskanálnyi füvet adjunk ¼ liter vízhez. forrázzuk, le majd hagyjuk állni rövid ideig.

Pakolás: A friss növényből a megfelel, mennyiséget megmossuk, és egy deszkán összetörjük, majd felrakjuk.

Fürdő: 200 gr szárított füvet tegyünk bele egy vödör hideg vízbe, majd hagyjuk állni egy egész éjszakát.

Másnap az egészet melegítsük fel, és öntsük bele a fürdővízbe.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.