A rablóhús egy remek fogás a nyári grill partira, és ha csirkemellből készíted még diétás ételnek is beillik. Megmutatjuk, hogyan készíts ízletes és szaftos rablóhúst, friss nyári salátával.
A rablóhús akkor lesz igazán finom, ha a csirkemellet a sütés előtt bepácolod, így a csirke nem fog kiszáradni grillezés közben, szaftos és igazán omlós lesz a végeredmény. Kedvedre variálhatod a hozzávalókat, a cukkini helyett tehetsz bele pl. koktél paradicsomot, vagy más zöldséget.
Rablóhús szaftos csirkemellből grillezve
Hozzávalók:
1 csirkemell
3 evőkanál olaj
20 dkg egyforma, kicsi gombafej
2 vékony szeletre vágott húsos szalonna (10 dkg)
2 húsos zöldpaprika
1 cukkini
20 dkg apró vöröshagymafej
2 közepes, hosszúkás burgonya
1 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint törött bors és só.
Páchoz:
1 dl natúr joghurt
0,5 dl olaj
1 evőkanál bio citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
Só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg jó alaposan, majd vágd fel egyforma nagyságú kockákra és pácold be, majd tedd be egy zárható dobozba, a hűtőszekrénybe, és hagyd ott egy, vagy két órára.
Közben készíts elő négy egyforma nyársat, ez lehet hurkapálcika, fém vagy fanyárs is, ma már igen széles a választék a boltokban ezekből is. A paprikát, a szalonnát, cukkinit, és a nyers burgonyát is vágd fel egyforma nagyságú kockákra, a gombát és a vöröshagymát viszont hagyd egyben.
A grill nyársakra kezd el feltűzni a hozzávalókat a következő sorrendben: hagyma, csirkemell, szalonna, paprika, burgonya, gomba majd ismét hagyma. A végén az olajat, mustárt, a zúzott fokhagymát, ízesítsd egy kis sóval és borssal és kend meg vele a rablóhúst. A grillsütőn folyamatos forgatás mellett 8-10 perc alatt minden oldalát süsd át.
A rablóhús mellé friss nyári salátát és jéghideg limonádét is kínálj a vendégeid számára.