A csirkemell az egyik legkönnyebben grillezhető húsok közé tartozik, szinte percek alatt remek fogás készíthető belőle a grillsütőn nyáron. Ha friss salátával tálalod még egészséges és diétás ételt is tudsz belőle készíteni.A grillezett csirkemell akkor lesz igazán finom és szaftos, ha sütés közben folyamatosan locsolod olajjal, vagy jó előre bepácolod a húst, ami így plusz nedvességet szív magába. A csirkemellet sütés előtt jó alaposan mosd meg, majd egy konyhai papírtörlővel itasd fel róla az összes nedvességet, és fontos, hogy egyforma nagyságú darabokra vágd fel a csirkét, hogy egyenletesen süljön a grillsütőn. A csirkemellet közepes hőfokon kell sütni, kb. 8-10 percet, állandó forgatás mellett.
Grillezett csirkemell citromszószban salátával:
Hozzávalók:
8 egész csirkemell
½ Bio citrom
4 evőkanál olívaolaj vagy fűszerolaj
2 teáskanál méz
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 szál friss oregánó
Só, és bors
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, majd töröld szárazra és vágd fel egyforma szeletekre.
A citrom levét csavard ki és keverd össze az olívaolajjal, és a mézzel. Ezután a zúzott fokhagymát is keverd bele, és a megmosott oregánó leveleit is. Sóval és borssal ízesítsd, majd ebbe a pácba forgasd bele a csirkemelleket és lefedve tedd be a hűtőbe kb. 30 percre, de akár 1-2 órára is bent hagyhatod.
Amíg a hús pácolódik, készít egy megfelelő parazsat a grillsütőn, majd a hús szeleteket közepes hőfokon süsd ki. Amikor a hús megsült tedd bele egy tálba és takard le alufóliával, hogy sütés után pihentesd a húst.
A grillezett csirkemellet friss salátával tálald fel a vendégek részére. Ezt a receptet akár grillezett burgonyás körettel is készítheted.