5 őszi gyümölcs, amelyektől még fogyni is lehet

1.Szőlő

Nem számít, hogy fehér, vagy piros, kicsi, vagy nagy, édes vagy savanyú. Bármelyik segíthet a zsírégetésben, mivel serkenti az emésztést, és természetes vízhajtóként gátolja a vízvisszatartást. Annak ellenére, hogy a szőlőnek magas a cukortartalma, a kalóriatartalma alacsony, ezért bátran fogyaszthatod reggelire, ebédre, vacsorára, vagy két étkezés közbeni nassolnivalóként. Sült hússal vagy hallal és sajttal, teljes kiőrlésű kenyérrel párosítva fogyaszd reggelire, ebédre és vacsorára úgy, hogy a megszokott köreteket egy kisebb fürt szőlőre cseréled.

2.Körte

A körte a legalacsonyabb glikémiás indexű gyümölcsök közé tartozik, ezért fontos szerepe van a vércukorszint stabilan tartásában és az ideális testsúly elérésében és fenntartásában. Ha körtét eszel reggelire, a vércukorszinted nem fog hirtelen a magasba szökkeni, mert lassan emésztődik, és jóllakottnak fogod érezni magad egészen az ebédig. Ehhez a körte magas rosttartalma is hozzájárul, hiszen egyetlen körtével a napi ajánlott rostbevitel 15 százalékát fedezheted.

3.Szilva

A szilva sem bővelkedik kalóriákban, ellenben magas a rosttartalma, ezért ha fogyókúrázol, bátran fogyassz belőle minden nap, mértékkel. A szilva a rostok mellett tartalmaz egy szorbitol nevű, természetes hashajtó hatású cukrot, mely lassan szívódik fel a bélben, serkenti az anyagcserét, és a fogyást is beindítja. Ha nem kedveled a szilvát, akkor fogyaszd lé formájában. Ha étkezés előtt megiszol egy pohár szilvalevet, csökkenni fog az étvágyad.

4.Füge

A füge rengeteg rostot tartalmaz, serkenti az emésztést és a salakanyagok távozását, felgyorsítja az anyagcserét, és az étvágyadat is csökkenti. Káliumtartalma révén gátolja a vízvisszatartásból eredő túlsúly kialakulását. Kellemes, édes íze segít uralni a cukoréhséget. Érdemes egy-egy fügét elfogyasztani snackként két étkezés között, vagy akár a főétkezésekbe is beépíteni, és ezt enni a sült csirke mellé krumpli vagy rizs helyett.

5.Birsalma

Kiváló segítőtárs a fogyásban. Alacsony a kalóriatartalma, ezért bármilyen diétába beillesztheted. Magas rosttartalma elősegíti a mérgező anyagok kiürülését a testedből, és gátolja a zsírok felszívódását. Magas pektin és C-vitamin tartalma révén felpörgeti a lelassult anyagcserét. Mivel a birs hőkezelés után is megtartja értékes tápanyagait, dzsem formájában is éppoly haszonnal fogyaszthatod, mint nyers gyümölcsként.

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.