5 fogyókúrás tipp, hogy nyárra formába lendülj

Ha a téli időszakban elhanyagoltuk magunkat, keveset mozogtunk, és többet ettünk a kelleténél, akkor itt az ideje a váltásnak, még nem késő formába lendülni! A következő ötletek a segítségünkre lehetnek a karcsúsodásban:

1., Igyál teát!

Amellett, hogy teázni kellemes élmény, hozzásegíthet az áhított forma eléréséhez is, ha rendszeresen kortyolgatod a következő teák valamelyikét: zöld, roiboos, maté, chai vagy lapacho. Ha pedig szereted a gyógynövényeket, készíts teát csalánból, citromfűből, vagy borsmentából.

2., Fogyassz zsírégetést segítő fűszereket!

Hatékonyabbá teszik az emésztést és az anyagcserét, ráadásul ízletesebbé és változatosabbá varázsolják ennivalódat. Akár édes, akár sós az ételed, találhatsz hozzá illő fűszernövényt. Gyömbér, fahéj, curry, ánizs és csili: ízkavalkád és egy lépés a jó alak felé!

3., Cseréld egészségesebbre a nassolnivalót!

Tudjuk, hogy többször kis adagokat enni egészségesebb, és kevésbé hizlaló, mint naponta két-háromszor jól belakmározni. A főétkezések közötti „bekapok egy kis ezt-azt” azonban kilendítheti a mérleg mutatóját, ha a „kis ez-az” kalóriabomba. Egyél friss gyümölcsöt, rágcsálj ropogós zöldségeket, tejtermékből pedig válaszd az élőflórás, zsírszegény változatot!

4., Használj ki minden lehetőséget a mozgásra!

Legalább hetente háromszor legalább harminc percet mozogj, de ezen túl is légy lendületesebb, mint a téli időszakban! Gyalogolj többet, gyorsabban, és kerüld el a lifteket, mozgólépcsőket! Hasizomgyakorlatokat minden nap csinálhatsz otthon is, és néhány hét alatt látványos lesz az eredmény.

5., Vezess naplót!

Minden változás motiválhat. Könnyebb kitartani, ha az apró eredményeket is észreveszed és értékeled. Ha pedig megfeledkeztél magadról, időben észbe kaphatsz.

Ezeket a tanácsokat megfogadva jöhet bármilyen fürdőruhadivat, neked nem kell azt választanod majd, ami a legtöbbet takar!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.