Home office: 3 dolog, amivel kényelmessé és kellemessé teheted az otthoni munkavégzést


Ma már a legtöbb munkahelyen lehetőség van otthonról dolgozni. Míg azonban egy irodában rendelkezésre állnak a szükséges bútorok és eszközök az ergonomikus munkavégzéshez, addig odahaza egy idő után ez kényelmetlenné válhat. Ezen kívül sok esetben a társaság hiánya is megnehezítheti a dolgot, hiszen nincs kivel összenevetni egy elsütött poénon.Nézzük, hogyan tudod te is kényelmesebbé és jobbá tenni saját kis home office-odat!

Teremtsünk ergonomikus munkakörnyezetet

Az ülőmunka hosszútávon nem túl egészséges az emberi testnek. Különösen, ha hozzá nem állnak rendelkezésre megfelelő bútorok. Tény, hogy néha kényelmesebb az ágyból vagy kanapéról dolgozni, amivel nincs is semmi baj. A home office előnye, hogy mindezt kedvünk szerint megtehetjük. Azonban egy íróasztal és megfelelő irodai szék elengedhetetlen az ilyen típusú munkákhoz. Az AMI Bútorok webáruházban magas minőségű, időtálló fabútorok közül válogathatsz.

A kanapén vagy az ágyban sokszor görnyedten ülünk, ami megterhelő testünknek és akár negatív egészségügyi következményekkel is járhat. Egy ülőmunkára tervezett irodai szék bizonyos részei állíthatók, így elősegítik az ergonomikus munkavégzést.

Extra tipp: az íróasztalnál végzett munka során óránként tarts pár perc szünetet. Állj fel és mozgasd át a tested vagy nyújts egy kicsit!

Hallgassunk zenét

Egy koncentrációt igénylő munka esetén jól jöhet, hogy otthonról dolgozhatunk, ahol csend és nyugalom van. Vannak azonban olyan zenék, amelyek kifejezetten abból a célból készültek, hogy még inkább fokozzák a fókuszálási készséget. Ha nagy összpontosítást igénylő tevékenységet végzünk, az ilyen típusú halk háttérzene még hatékonyabbá teheti a munkavégzést.

Míg egy irodában gyakran egymást támogatva és motiválva megy könnyebben a munka, addig otthon a zene dobhatja fel a hangulatunkat. Ha a feladatok nem igényelnek erős koncentrációt és a csend is inkább zavaró, válasszunk olyan műfajt, amely jó kedvre derít és legszívesebben táncra perdülnénk. A kellemes hangulat az energiaszintet is megdobja, így sokkal hatékonyabb lesz a munkavégzés.

Válasszunk más home office helyszínt

Az otthonról végezhető munkák egyik nagy előnye, hogy nem kell feltétlenül bezárkóznunk a lakásunkba. Legyünk kreatívak és keressünk olyan helyszíneket, ahol kellemesen érezhetjük magunkat!

  • Üljünk be egy kávézóba, ahol egy frissítő ital és harapnivaló mellett végezhetjük munkánkat.
  • Keressünk egy szép parkot és dolgozzunk a friss levegőn.
  • Ha mindketten otthonról dolgoztok, akkor irány a barát/barátnő lakása! Együtt sokkal jobb és könnyebb lehet a munkavégzés. Persze ehhez hozzátartozik az is, hogy ne tereljétek el egymás figyelmét.

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.