Hogyan fejezd ki az egyediséged?

A mai modern világban — a tömeggyártás korában — egyre nehezebben fejezhető ki a személyiség, hiszen a tucattermékeknek köszönhetően ritka az, hogy ne lássunk hasonlóakat a szomszédnál, a barátainknál, a családunknál vagy akár az utcán sétáló idegeneknél. Vajon hogyan fejezhető ki egy ilyen homogén környezetben az egyediségünk?

Az önkifejezés fontos, hiszen csak így élhetünk teljes életet. Ám sokan tapasztaljuk, hogy ezt bizony egyáltalán nem könnyű elérni. Az egyik fő akadályt az jelenti, amit az imént is említettünk: egyre kevesebb az egyedi, mindentől és mindenkitől különböző kellék. A másik problémát a magunkban felfedezhető belső erők és ellenállások jelentik: nagyon nehéz kifejezni magunkat egy olyan elutasító világban, ahol könnyen nevetség tárgyává tehetnek minket.

Az önkifejezés legfontosabb lépése

Sokan követik el azt a hibát, hogy egyből a külsőségek felé fordulnak, és ezzel a végső lépéssel kezdik ahelyett, hogy mélyen magukba néznének, és a külső dolgok helyett először a belső értékeket keresnék meg magukban. Az egyediségünk kifejezésének kellékei ugyanis csak akkor lesznek konzisztensek, ha azok mélyen belülről, egy sziklaszilárd jellem megmutatása végett jönnek létre.

Mit is jelent ez? Azt, hogy először ne az értékeink megmutatásán, hanem inkább azok felszínre hozásán dolgozzunk — határozzuk meg, melyek azok a fő értékek, tulajdonságok és jellemzők, amelyek közel állnak hozzánk.

Figyeljük magunkat, a tetteinket, döntéseinket és reakcióinkat a különböző ingerekre, hiszen a viselkedés tanulmányozása sokkal többet mondhat el magunkról, mint a gondolataink. De a gondolatainkat se temessük el: meditáljunk, figyeljük, hová is visznek a fejünkben kavargó ötletek, illetve a szívünkben kavargó érzések.

Ha mindezt megtesszük, egy idő után tisztába kerülünk azzal, kik is vagyunk valójában, mi az amit mi magunk akarunk, nem akarunk — és hogyan tudjuk mindezt a nagyvilág számára is megmutatni.

Csak és kizárólag ez után következhetnek a külsőleg is jól látszó, egyedi, önkifejező kellékek!

Amivel az önkifejezés valósággá válik

A közösségi média korában ma már egyáltalán nem nehéz olyan kellékeket találni, amelyek segíthetik személyiségünk kifejezését — és ez igaz még akkor is, ha egyre kevesebb olyan termék lát napvilágot, amely más, mint a többi.

Fontos azonban, hogy elkerüljük azt a csapdát, amibe a legtöbben beleesnek: ne az alapján válasszunk, amit az általunk kedvelt influencereken, bloggereken és vloggereken látunk, hanem az előző lépésben megtalált saját értékeink és preferenciáink alapján!

Kifejezhetjük magunkat például testünk egyedi tulajdonságainak átalakításával — frizuránkkal, sminkünkkel, körmeinkkel — is. A legfontosabb tanács, hogy ne azt figyeljük, mi a trend, hanem azt, hogy belső értékeink alapján melyik az a stílus, ami nekünk a leginkább bejön. Így leszünk leginkább önazonosak.

Természetesen más, testünktől független vagy azon hordott kellékekkel is megmutathatjuk, kik is vagyunk és mit is értékelünk.

Az önkifejezés egyik legfőbb eszköze kétségtelenül a ruházat, hiszen mindig rajtunk vannak, mindenkinek jól láthatóak akár már messziről is, és rengeteg lehetőséget adnak az egyediség megmutatására. Az egyetlen tanácsunk: ne féljünk különbözni! Ha nekünk a rikító színek tetszenek, vállaljuk be őket — nem baj, ha ezzel több figyelmet vonzunk magunkra.

A hordható dolgok, például fülbevalók, gyűrűk, nyakláncok vagy karkötők ismételten csak jó lehetőséget nyújtanak az önkifejezésre. Nem muszáj minden kelléket magunkra vennünk annak érdekében, hogy megmutassuk, kik is vagyunk — éppen ellenkezőleg! Már azzal is éppen magunkat fejezzük ki, hogy csak azt vesszük fel, amit valóban szeretünk hordani.

Emellett lehetőségünk van kevésbé látható, mégis fontos kellékekkel is megmutatni személyiségünket. A táska, a kalap vagy az okostelefon kiegészítő például ritkábban látható, de éppen ezért fontos üzenetet hordozó kellékek, amelyek azt sugallják: ezek vagyunk mi! Célszerű tehát ezekből is különleges, ránk jellemző modellt választani, legyen az akár egy hátizsák vagy edzőtáska, egy baseball sapka vagy egy fejkendő, egy hagyományos vagy egyedi telefontok.

A lényeg az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben!

Csak és kizárólag olyan terméket válasszunk, ami közelebb visz e célunkhoz.

(X)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.