E-matricavásárlás könnyedén

Egyszerűbb, mint gondolnád: csak fellépsz az autopalyamatrica.hu oldalra, kiválasztod a megfelelő járműkategóriát, utána megadod a kért adatokat, fizetsz, megkapod a visszaigazolást, és már kész is vagy. Ne aggódj, cikkünkben részletesebben leírjuk mindezt – meg azt is, miért jobb az e-matrica, mint a klasszikus, papíralapú úthasználati jogosultság.

Egyre többen választják már a pár perc alatt, sorban állás nélkül megvehető digitális autópálya-matricát. Érthető, hiszen kényelmesebb maga a művelet, ráadásul sokkal könnyebb megőrizni, mint a napfényben, hőségben gyorsan fakuló papírcetlit. Az e-matrica vásárlás okostelefonról gyorsan letudható művelet, akár menet közben, az anyósülésről is megoldható, hiszen tényleg kevesebb, mint két perc az egész.

Így csináld


Vásárolj a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladójánál, az autopalyamatrica.hu oldalon. Menj az e-matrica vásárlás menüpontra, válaszd ki járműved kategóriáját, majd kattints a kiválasztott jogosultságra. Választhatsz heti (10 napos), havi, éves megyei és éves országos konstrukciók közül.

Folytasd a vásárlást a felségjel és a forgalmi rendszám beírásával. Írd be az autópálya-matrica érvényességi idejének kezdetét, utána pedig ellenőrizd, hogy a bevitt adatok mind stimmelnek. Ha elütöttél valamit, most még könnyedén javíthatod. Add meg kontaktjaidat: email címedet és telefonszámodat. Ebbe az email fiókba fog beérkezni a sikeres matricavásárlást igazoló bizonylat. A levelet őrizd meg, később még szükséged lehet rá.

A fizetésnél az e-matrica díjához hozzáadódik egy minimális tranzakciós díj. Válassz fizetési módot preferenciád szerint, majd fizess a megszokott módon. Látod? Nem is olyan vészes ez!

Az e-matricák ára


Magyarországon a fizetős autópálya szakaszokat csak érvényes úthasználati jogosultsággal veheted igénybe. A gépjárművednek és utazásod idejének, távolságának figyelembe vételével választhatod ki, milyen díjkategóriát, valamint milyen matrica típust vásárolsz. Táblázatunkban megtalálod az árakat, amik már az ÁFÁ-t is tartalmazzák.

Országos

Megyei

E-matrica
díjkategória

Heti (10 napos)

Havi

Éves

Éves

D1M

2 750 Ft

4 450 Ft

49 190 Ft

5 720 Ft

D1

5 500 Ft

8 900 Ft

49 190 Ft

5 720 Ft

D2

8 000 Ft

12 600 Ft

69 830 Ft

11 450 Ft

B2

17 730 Ft

25 150 Ft

228 850 Ft

22 890 Ft

U

5 500 Ft

8 900 Ft

49 190 Ft

5 720 Ft


 

Ezért jobb a digitális matrica


Gyors, kényelmes, egyszerű, biztonságos. Mi kell még? Pedig van tovább: szakszerű ügyfélszolgálat, bármikor újra kikérhető visszaigazolás és ellenőrizhető érvényesség, egyetlen telefonhívással megoldható átíratás. A hópapírra nyomtatott cetlihez képest az e-matricát elveszíteni is sokkal nehezebb, hiszen email fiókodban többezer email elfér, egy gyors kereséssel pedig bármelyikük azonnal elővarázsolható.

Ha van interneted és egy okostelefonod vagy laptopod, a nap 24 órájában, bárhol, bármikor megvásárolhatod a szükséges autópálya-matricát. Ilyen szabadságot csak a digitális megoldások nyújtanak – itt a legfőbb ideje, hogy te is kipróbáld!

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.