Miért olyan nehéz ellenállni a Facebooknak?

Mindez olyannyira erősen jelenik meg, hogy elég egy-egy Facebook-logót, esetleg screenshotot látnunk, és máris jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ez a kellemes érzés és az állandó vágyódás a friss információra és emberi kapcsolódásra az oka a sikernek.

„Minden bizonnyal tanult válaszról beszélünk: ugyanarról van szó, mint amikor a kisgyerek korán megtanulja, hogy a helytelen viselkedés által figyelmet csikar ki környezetétől, vagy amikor a kutya elsajátítja, hogy ki kell mennie, ha dolgát szeretné végezni. Az emberen egyfajta jutalomérzet lesz úrrá, amikor megnyitja a Facebookot, és emiatt a pozitív asszociáció miatt tér vissza újra és újra” – fogalmaz a kutatást vezető Allison Eden.

Az első felmérés során a résztvevők a Facebook ikonográfiájához kapcsolódó képeket láttak, majd egy-egy kínai szimbólumot. Ezután el kellett dönteniük, kellemes vagy kellemetlen volt-e a szimbólum. Az aktív Facebook-használók a Facebook-ikonok után a kínai szimbólumot is kellemesebnek látták, mint a kevésbé gyakori látogatók.

Ezután a résztvevők kérdőívet töltöttek ki arról, hogy mennyire igénylik a Facebook gyakori ellenőrzését. Ebből kiderült, hogy a többség olyan gyakran, hogy emiatt bűntudatuk is van, ezért aztán nem használják a közösségi oldalt, amitől rosszul érzik magukat. Eden szerint ez ördögi kör rossz érzést okoz, ami károsabb az elme számára, mint az “egyszerű” Facebook-függőség.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.