Szerelem első mosolygásra: a magabiztos ismerkedés titkai

Bár igen ritka, de biztos mindannyian hallottuk már, hogy egy pár első látásra egymásba szeretett. Nos, ahogy a mondás tartja: „a külső, ami megfog, a belső, ami megtart” – ez pedig hol kezdődne máshol, mint a kiszemelt fél arcánál. A szemek, a bőr és ami a legfontosabb: a mosoly. Az ápolt, egyenes és fehér fogak igényességet és bizalmat árasztanak. És ez nagyban növeli annak az esélyét, hogy valakit megfoghatunk a megjelenésünkkel. Ezek a találkozások pontosan arról szólnak, amit a kifejezés sugall: nem tudunk betelni a másik szépségével, mosolyával.

Miért olyan meghatározó a testbeszéd az ismerkedéskor?

Hiába a verbális kommunikáció, ha a testünkkel üzenjük az igazságot, ezért Ismerkedéskor rendkívül fontos az apróbb gesztikulációkra is odafigyelni. Érdekes azonban, hogy egyes kutatások szerint amíg a férfiak a szavakra alapoznak jobban, addig a nők a gesztusokra, a mimikára és a testbeszédre figyelnek erőteljesebben. Sőt, mi több, hamarabb is képesek kiolvasni a másikból a valódi érzéseit, szándékait.

Mik a magabiztos ismerkedés titkai?

Magabiztosnak lenni mindig kemény feladat. Tetszésünket az első találkozás alkalmával a mosolyunkkal tudjuk kifejezni a legjobban a partner felé. Ez egyértelmű jelzése annak, hogy az időnket szívesen töltjük a másikkal.

Továbbá elengedhetetlen, hogy magunkkal szemben is legyen egy egészséges önbizalmunk. Hiszen ha azt sugározzuk, hogy kevésnek, rossznak, csúnyának vagy butának tartjuk magunkat, akkor mások is annak fognak minket látni.

Az első találkozásnál sose féljünk hinni magunkban, ahogy azt se felejtsük el, hogy mindig adjuk meg a tiszteletet a partnerünk felé is. A másik lényeges, a már említett esztétikum, amelyet a külsőnkkel tudunk elérni. A szépség relatív, ugyanakkor az alapvető higiéniai igényesség megteremtésével igenis vonzóbbá tudunk válni a többi ember szemében.

Mi tehet tönkre egy nem várt találkozást?

A túlságos önbizalomhiány vagy a túlzott magabiztos viselkedés, illetve a negatív kisugárzás és hozzáállás is taszítja az embereket. Ezért ne lepődjünk meg, ha a folyamatos sajnálkozás, önsajnálat és mások szidása végül ahhoz vezet, hogy nem akarnak velünk találkozni. Nos, nincs ez másként egy első randival, az ismerkedés első fázisaiban sem. De ebben az esetben bizony az is sokat nyom a latba, amit látnak a külsőnkön. Az ápolatlan, koszos, zilált viselet, a napok óta meg nem mosott haj vagy a nem megfelelően ápolt bőr és körmök bizony ugyanolyan rossz hatást kelthetnek.

A rossz, elszíneződött fogak pillanatok alatt mindent tönkretehetnek

Egyre többen szánják rá magukat a fogfehérítésre, amely napjainkban teljesen peroxidmentes anyagokkal is történhet. Így a fog zománca nem sérül, de a fogak természetes fehérsége visszanyerhető. A fogfehérítés napjainkban már aktív oxigénnel történik, és van rendelői és otthoni verziója is. Ennek segítségével tisztítják meg és teszik fehérebbé a fogak felszínét. Hatékony, fájdalommentes és akár 6-7 árnyalattal is fehérebbek lehetnek a fogak a kezelést követően.

A fehér és ápolt mosolyt az ismerkedés egyik legfontosabb részeként tartják számon, hiszen ebből tudjuk leszűrni – legalábbis nagyrészt –, hogy az illető mennyire ad a saját igényességére. A magabiztos ismerkedéshez ezért elengedhetetlen, hogy a mosolyunkkal mi is elégedettek legyünk, illetve másoknak is imponáljunk. Célszerű felkeresni egy remek szakembert, aki ellát minket mindenféle hasznos tanáccsal, amelyekkel ha az önbizalmunkat nem is, de a kisugárzásunkat sokkal jobbá tehetjük.

(X)

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.