Az a szép, akinek a szeme ép

Az ismert magyar népdal szövegét talán így lehetne napjainkra átültetni, amikor is talán minden korábbinál többen küzdenek szem- és látásproblémákkal. Mint minden egészséggel kapcsolatos kérdésben, itt is a megelőzés az, ami a legtöbbet segíthet.  A szem alapvetően nyugalmi állapotban távolra nézésre beállítódott állapotban van.

A XXI. században viszont nem a távoli felhőket vagy a levadászandó vadat, esetleg a közelgő ellenséget kémleljük, hanem rámeredünk a jobb esetben néhány méterre, rosszabb esetben pár centire található képernyőkre. Nem elég, hogy nem pislogunk eleget, elfárasztjuk a szemizmainkat, de még számos káros sugárzásnak is kitesszük, akarva akaratlanul.

 

A szemüveg öltöztet és véd

Különösen a hölgyek ismerik ennek a kijelentésnek az igazságát. Egy jól megválasztott szemüvegkeret kiemelheti arcformánkat, egyéni stílust, divatos megjelenést kölcsönöz. Emellett, ha a szemünk egészségére is gondolunk, érdemes női monitor szemüveg beszerzésén elgondolkodnunk, akkor is, ha viszonylag keveset dolgozunk képernyő előtt.

Ma már mindenkinek van mobiltelefonja, televíziója, a lakásunkat és a munkahelyünket ledes fényforrások világítják meg. Ezek olyan a szemnek káros sugarakat, elsősorban kék fényt bocsátanak ki, amelyek kiszűrése nélkül komoly egészségi kockázatnak tesszük ki magunkat. Mivel a szem a legértékesebb érzékszervünk, akkor sem érdemes kockáztatni, ha úgy érezzük, nem romlik, nem fárad a szemünk és komolyabb alvászavaraink sincsenek.

A statisztikák szerint, sokkal több a komoly látáskárosodással élő, emiatt kényszerűen akár dioptriás szemüveget viselő nő, mint a férfi. Ezen szemkárosodások egy része az említett kék fény túlzott mennyiségére vezethető vissza. Kevesen tudják, de tény, hogy ez a káros sugárzás hosszabb távon komoly egészségi problémákat is okozhat, amelyek messze nem csak a szemre lehetnek hatással.  Így egy női monitor szemüveg nem csupán trendivé teszi viselője megjelenését, de védi is szemeit, hosszútávon pedig az egészségét.

Befektetés az egészségbe

Ha idegenkedünk is a szemüvegektől, úgy kell felfogni, hogy jobb ma egy dioptriasemleges védőszemüveget megvásárolni, és ezzel megóvni a szemünket, mint néhány évvel később dioptriás lencséket sűrűn cserélgetni, az egyre romló látásunk okán. A női monitor szemüveg használatával elfelejthetjük a kiszáradt, fáradt szemet, a nap végén pedig pihentető, nyugodt alvásban lehet részünk akkor is, ha előtte egész nap a képernyő előtt töltöttük az időnket.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.