A duguláselhárítás, mint házi feladat?

 A vízvezeték szerelés komoly szakértelmet, képesítést és tapasztalati mennyiséget igénylő munka. Ennek ellenére viszonylag sokan vélekednek úgy, hogy egy-egy probléma könnyedén, saját kezűleg, mindenféle hozzáértés nélkül orvosolható. Mi baj történhet - kiáltanak fel sorban a Mekk Elekek. De tényleg ennyire egyszerű lenne a képlet?

Nem születik mindenki vízvezeték szerelőnek

 

Az elhivatottság alap kritériuma minden, szívből végzett szakmának. A vízvezeték szerelés nem olyasfajta feladat, amit bárki elvégezhet mindenféle rákészülés nélkül. Természetesen akadnak olyan helyzetek, amikben némi talpraesettség elegendő a megoldások felkutatására és kivitelezésére.

Nem állítjuk azt, hogy aki barkácsolásban jártas nem képes kicserélni egy csöpögő csaptelepet. Vagy éppen elhárítani egy dugulást. Viszont azt is ki kell hangsúlyoznunk, hogy nagyon nem mindegy milyen súlyosságú gondról van szó.

A duguláselhárítás példájánál maradva, ha egy kezdődő, ténylegesen felszínközeli gócról van szó, akkor az némi fizikai, mechanikai ráhatással, pumpázással és megfelelő vegyszerek bevetésével orvosolható.

De. Ha a dugulás oka mélyebbről fakad, akkor a saját kezű nekieséssel csak ronthatunk a szituáción. Még jobban betömítve a rendszert, adott esetben még mélyebbre tömködve a probléma indikátorát.

Az sem mindegy, hogy melyik az a vegyi anyag, amit választunk. Ha nincsen tapasztalatunk, akkor tényleg könnyedén átmehetünk Mekk Elekbe. S bár nem a tetővel kívánjuk kezdeni a házunk megépítését, de lehet, hogy bombázóval megyünk neki egy alapvetően kis méretű gondnak. Amiből aztán a bomba nyomán kráternyi lyuk marad csupán, amit helyrehozni már ezerszer nehezebb, mint amennyi erőbe az eredeti góc rendezése került volna.

Száz szónak is egy a vége: nem érdemes a vízvezeték szerelő szerepébe bújnunk, mert könnyen pórul járhatunk.

 

Akkor soha többet otthoni vízvezeték szerelés?

 

Nyilván nem ezt sugalljuk. A csöpögő csap cseréje, vagy a szűrő kitisztítása például sokaknak gyerekjáték. És nincs is ezzel baj. Viszont a látszólag ismeretlen eredetű, vagy még soha nem látott helyzetek megoldását jó, ha szakemberre bízzuk.

(X)

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.