Egyszerűen kívánjuk a zöldséget és a gyümölcsöt és nem csak az újra repülőrajtot vevő fogyókúránk miatt. Így jelzi a testünk, hogy ideje átalakítani étrendünket és előnyben részesíteni a friss, ropogós, színes zöldségeket. Íme, egy kis válogatás, hogy melyiküket érdemes ilyenkor előnyben részesítened.
- Medvehagyma: csak pár éve futott be a köztudatba, de pályája azóta is töretlen. Fő hatóanyaga azonos a fokhagymáéval, ettől hasonló az íze is. Kiváló immunerősítő hatása van, nagyon finom salátában, pogácsában, húsokhoz és pestóban egyaránt. Rövid ideig terem, ezért résen kell lenni, hogy beszerezd.
- Retek: szép, finom és nagyon egészséges. A húsvéti reggelik elmaradhatatlan kelléke. Remek C-vitamin, vas, folsav és magnéziumforrás. Májtisztító és vízhajtó hatása sem mellékes. Magas rosttartalma miatt segít a fogyásban is.
- Spenót: nyersen salátában, turmixban – így a folsav tartalmát is hasznosíthatjuk - vagy főzve pürének és tésztával, húsokkal egyaránt kiváló. K-vitamin és magnézium, valamint vasforrás.
- Sóska: magas C-vitamin tartalma és a benne található jelentős ásványianyag-tartalomnak köszönhetően segít felépülni a betegségekből, erősíti a legyengült szervezetet. Bár sokan gyerekkorukban ettek utoljára, érdemes visszacsempészni az asztalodra. Levesként, főzelékként és saláta alapanyagként is nagyszerű.
Sorolhatnánk még a tavaszi zöldségeket, de ha odafigyelsz arra, hogy melyiknek mikor van a szezonja, azzal nem csak az egészségednek, de a pénztárcádnak is jót teszel.
Ezt olvastad már?
3 jó tanács , ha állásinterjúra készülsz
3 önbizalom növelő tipp nőknek