Bőrnyugtató pakolás házilag

 

Körömvirágos bőrnyugtató pakolás:

A körömvirágot a legkisebb kertben vagy erkélyen is tudjuk nevelni. Már a középkorban is ismert házi szer volt, gyulladásos megbetegedésekre, és bőrproblémákra. Születéstől fogva szinte minden bőrre használhatjuk, rosszul gyógyuló sebekre, horzsolásokra, bőrgyulladásokra.

Amire szükségünk lesz: Körömvirág kivonat, vagy házilag elkészített körömvirág alap, vászon, vagy géz, konyharuha, kötszer.

Vegyünk negyed liter vizet, és adjuk hozzá 1-2 evőkanál körömvirág kivonatott. A víz legyen langyos. A steril gézt mártsuk bele a vízbe, és tegyük a sérült bőrfelületre, majd kötszerrel rögzítsük. Ezt a kötszert akár kétszer vagy háromszor is belemárthatjuk a vízbe, és újra felhasználhatjuk.


Hűsítő túrópakolás:

Ezt a pakolás leégésre, rovarcsípésre, zúzódásokra, és sportsérülésekre is használhatjuk. Gyerekeknek egy éves kortól ajánlott.

Amire szükségünk lesz: Túróra, Kötözőpólya, konyhai papírtörlő, kötszer.

A hideg túrót a borogatás középső harmadára tesszük, 1-2 cm vastagon, és így tesszük rá a sérült bőrre. Leégéskor hagyjuk így a borogatást, ne is tegyünk rá mást. Más sérülésnél kötszerrel rögzítsük a pakolást, és hagyjuk rajta a bőrön, KB 30 percig. Ha szükséges kétszer vagy háromszor is megismételhetjük.


Vadárvácska pakolás:

Ez a pakolás a csecsemőknél is nagyon hatásos, pl. csecsemőekcéma ellen. Felnőtteknél bőrviszketésre vagy ekcémára is hatásos.

Amire szükségünk lesz: Vadárvácska, és kötözőpólya.

Forrázzunk le 2 kanál vadárvácskát, egy csésze vízzel és hagyjuk állni 5-10 percig. Vegyünk egy nagyobb kendőt, hajtsuk félbe, és áztassuk be a teába. Csavarjuk ki majd tegyük rá a sérült bőrre, és rögzítsük a kötözőpólyával. Érdemes 1 órán keresztül a bőrön hagyni, és ha kell, ismételjük meg kétszer, háromszor is a kezelést. Mellé ihatunk vadárvácska teát is, ez belsőleg segít a gyógyulásban, de ez csak felnőttek részére javasolt.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.