Bizonyos termékek jók lehetnek magány ellen

 

Egy reklámban az autót Bradnek nevezik és családtagként kezelik, az Amazon Alexa fantázianevű eszközével bármikor elcseveghetünk, az iPhone intelligens asszisztense, Siri, minden kérdésünkre örömmel válaszol. De vajon tényleg enyhíthetik-e a magányérzetet ezek a termékek? A kutatók szerint a hasonló technikai újítások hosszútávú következményei egyelőre tisztázatlanok.

A szakemberek négy különböző kutatást hasonlítottak össze, amely azt vizsgálta, hogyan hat az emberre a magány, a kirekesztés. Voltak, akiknek egy negatív élményt kellett felidézniük, amikor kihagyták őket, mások egy olyan online játékot játszottak, amelynek során őket kihagyták a labdajátékból.

A Kansasi Egyetem munkatársai azt tapasztalták, hogy az emberszerű gépi interakció következtében a magányosok ritkábban keresnek hús-vér emberi társaságot, de kompenzálhatnak a Facebookon is.

„Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs társasága, gyakran azzal kompenzál, hogy mindenkit barátnak jelöl a Facebookon, illetve keresi azokat a helyzeteket, amikor beszélgetést kezdeményezhet idegenekkel. Úgy tűnik, hogy amikor emberszerű termékekkel is képes azonban kommunikálni, ezek a kompenzációs tevékenységek megszűnnek” – mondja a kutatást vezető Jenny Olson professzor.

Ezt olvastad már?

4 koleszterincsökkentő étel

Így fűszerezd a kávédat reggel!

3 önbizalom növelő tipp nőknek

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.