A lúgos táplálkozás hatása

A kutatásban Dr. Robert Young és Dr. Theodore A. Baroody jártak elől.

A lúgos táplálkozás hatása Dr. Robert Young szerint:

Dr. Robert Young mikrobiológus és táplálkozási szakértő az egészséges és beteg vérsejtek évekig tartó tanulmányozása révén, arra a felfedezésre jutott, hogy a betegségek nagy részének kialakulásáért a sav-lúg egyensúly felborulása a felelős. Dr. Robert Young szerint az egészséges életmódra és táplálkozásra alapozott testi sav-lúg egyensúly az egészség megőrzésének az alapja, illetve ennek az egyensúlynak a felborulása vezet a legtöbb betegség kialakulásához, többek között az allergia, a krónikus fáradtság, és az elhízás kialakulásához is.

Testünk minden folyékony halmazállapotú részecskéje az összes sejtünkre hat, azok tevékenységét befolyásolja. Ha a folyékony részecskék-amelyek szállítják a tápanyagokat és eltávolítják a hulladékot, az értéktelen anyagokat, kémhatása savas, ez szöveteink, szerveink kémhatását is befolyásolja. Bármely szövet vagy nagyobb egység savas kémhatása, egyértelmű jelzés a mikroorganizmusoknak, hogy a szövet lebontható.

A lúgos kémhatás ugyanakkor védettséget biztosít a mikroorganizmusok ellen. Tehát ha szervezetünket enyhén lúgos kémhatású táplálékkal látjuk el, akkor a betegségek esélye is sokkal kisebb lesz.

Dr. Theodore A. Baroody azon túl, hogy kifejlesztette az úgynevezett biokinetikus formuláit, amelyek képesek visszaállítani a test lúgos kémhatását, de egy igen drámai könyvet is írt, amelynek a címe kissé ijesztő: „lúgosíts vagy meghalsz”

Az elsavasodás veszélye szerinte olyan nagymértékű, hogy szervezetünk idő előtti öregedésének, de sok fertőző illetve gyógyíthatatlan betegség fő oka is lehet. A szerző külön részt szentel a könyvben a stressznek, amely nagyon megterheli az idegrendszerünket, amely szintén a túl savas hatást fokozza szervezetünkben.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.