A rózsaolaj hatása és készítése

 

A rózsaolajat ma már gyakran felhasználják a kozmetikai iparban, de az élelmiszeripar is egyre többször alkalmazza a gyártás során, mint adalékanyagot.

Ma már a világ számos országában folyik a nagyüzemi rózsatermesztés, majd desztillálás útján egy hosszadalmas és bonyolult művelettel vonják ki magát az illóolajat a virágszirmokból, így nem meglepő hogy a rózsaolaj a legdrágább illóolajak egyike. Egyetlen csepp rózsaolajhoz, harminc kézzel szedett virág szükséges, egy kilogramm olajhoz pedig 5 tonna virágot kell desztillálni.

Rózsaolajat ma már mi is vásárolhatunk gyógynövény szaküzletben vagy patikában, amelyből remek nyugtató és relaxáló keveréket tudunk készíteni:

Rózsaolaj készítése:

Hozzávalók: 2 csepp rózsaolaj, 2 csepp szantálfa olaj, 1 csepp narancsvirágolaj, vagy 2 csepp rózsaolaj és 1 csepp levendulaolaj.

 Az így elkészült keveréket csepegtessük aromalámpába, de adhatjuk fürdővízhez is, remek nyugtató hatással rendelkezik és javítja a hangulatunkat.

 

A 100% tisztaságú rózsaolaj több mint 4000 összetevőt tartalmaz, hatásai között szerepel a gyulladáscsökkentés, és az antidepresszáns hatás is, egyszóval harmóniát teremt a lelkünkben.

A rózsaolaj felhasználási formái

A rózsaolajat adhatjuk pár csepp formájában testápolókhoz, amely így tisztítja és rugalmassá varázsolja bőrünket, és enyhíti a pattanásokat és az ekcémás bőr tüneteit is Nyugtató hatással van idegrendszerünkre, felfrissít és oldja a feszültséget. Fejfájás, alvászavar esetén csepegtessünk pár csepp rózsaolajat a párnára, vagy a párologtatóba és máris jobban fogunk éjszaka aludni.

 

Terhesség esetén kerülendő az alkalmazása, mert korai méhösszehúzódásokat is okozhat.

Külsőleg készíthetünk belőle testápolót, ehhez keverjünk össze 100 ml mandulaolajt, 2 csepp rózsaolajjal, és 2 csepp rózsafaolajjal, majd kenjük be vele bőrünket.

Fürdővízhez adagoljuk a következő keveréket: 3 csepp rózsaolaj, 50 ml tejszín.

A rózsavíz pedig remek illatosító, de szemfáradtság esetén is alkalmazhatjuk.

 

Vásárláskor győződjünk meg róla, hogy a rózsaolaj tiszta, amely virágok lepárlásával készült, nem pedig oldószeres eljárással, mert ezeket belsőleg és külsőleg sem szabad használni, mivel vegyszer maradékot is tartalmazhat.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.