A málnalevéltea hatásai és alkalmazása

 A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban. Hegyvidéki erdők, tisztások vadon termő növénye, amely ma már a kertekben is megtalálható. Hegyvidéki erdők, tisztások vadon termő növénye, amely ma már a kertekben is megtalálható. A málnának legtöbbször csak a gyümölcsét fogyasztottuk, ám Nagymamáink még ismerték a málnalevél gyógyhatását is.

A fiatal zsenge hajtásokban található cserzőanyag a flavonoidok adják a fő hatóanyagát. Magában a gyümölcsben található C,A, és B vitamin is, és több ásványi anyag. A levélben is találunk értékes cserzőanyagot, ami miatt alkalmas gyógynövényként alkalmazva is.

Teája a népgyógyászatba régóta ismert, hatásos a vese és hólyag bántalmak ellen, ezen kívül izzasztó hatású is, ami egy megfázás idején lehet nagy segítség. Csökkenti a vércukor szintet, így cukorbetegségre is ihatjuk.

Állapotos kismamáknak segít leküzdeni az émelygést, és csökkenti a vetélés kockázatát. Azok a nők, akik szeretnének teherbe esni és kisbabát szülni, már a terhesség előtt érdemes napi 2 dl málnalevél teát fogyasztani, mert javítja a terhesség esélyeit és a peteérést.

A terhesség végén szigorúan csak a 36. hét után a kismamáknak is javasolt a fogyasztása, mert segít a tágulásban, ám előtte mindenképp meg kell beszélni a fogyasztását az orvossal!

Vegyünk egy kanál málnalevél teát és forrázzuk, le 2 dl forró vízzel majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Napi két pohárnál többet ne igyunk belőle, mert nagyon lecsökkenti a vércukorszintet, és más kockázata is lehet!

Málnalevél tea használata:

A málnának legtöbbször csak a gyümölcsét fogyasztottuk, ám Nagymamáink még ismerték a málnalevél gyógyhatását is. A fiatal zsenge hajtásokban található cserzőanyag a flavonoidok adják a fő hatóanyagát. Magában a gyümölcsben található C,A, és B vitamin is, és több ásványi anyag. A levélben is találunk értékes cserzőanyagot, ami miatt alkalmas gyógynövényként alkalmazva is. Teája a népgyógyászatba régóta ismert, hatásos a vese és hólyag bántalmak ellen, ezen kívül izzasztó hatású is, ami egy megfázás idején lehet nagy segítség.


Málnalevél tea hatása:

Csökkenti a vércukorszintet, így cukorbetegségre is ihatjuk. Állapotos kismamáknak segít leküzdeni az émelygést, és csökkenti a vetélés kockázatát. Azok a nők, akik szeretnének teherbe esni és kisbabát szülni, már a terhesség előtt érdemes napi 2 dl málnalevél teát fogyasztani, mert javítja a terhesség esélyeit és a peteérést. A terhesség végén szigorúan csak a 36. hét után a kismamáknak is javasolt a fogyasztása, mert segít a tágulásban, ám előtte mindenképp meg kell beszélni a fogyasztását az orvossal, sőt a terhesség ideje alatt minden gyógynövény és tea alkalmazását, az orvossal kell egyeztetni, mert ha nem a megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket, komoly veszélyt jelentenek a terhességre!

Vegyünk egy kanál málnalevél teát és forrázzuk, le 2 dl forró vízzel majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Napi két pohárnál többet ne igyunk belőle, mert nagyon lecsökkenti a vércukorszintet, és más kockázata is lehet!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.