Így készíts egészséges csokoládés-kókuszos granolát

Csokoládé, kókusz mindig is jó párosítás volt, főleg ha mindez egy egészséges reggeliben párosul. Készíts te is mennyei granolát, amely minden reggeledet bearanyozza, és még diétás is.

Granola készítése házilag

A granola az egyik legfinomabb reggeli, amely laktat, egészséges, és számtalan variációban elkészíthető. A granola a fogyókúra ideje alatt is beiktatható, de a paleo, vegán étrendben is fogyaszthatod. Ha épp fogyókúrázol, de szeretnél valamit nassolni napközben a granolát bátran eheted ekkor is, hiszen egészséges és nem hizlal, mivel cukormentes.

Vegánok juharszirupot használhatnak hozzá, de ha te nem vagy vegán, mézet is felhasználhatsz a készítése során.

Kedvedre variálhatod a magokat, és az aszalt gyümölcsöket is, de fogyasztáskor akár friss gyümölcsöt is adhatsz mellé.

Csokoládés-kókuszos granola recept

Hozzávalók:

300 g nagy szemű bio zabpehely

100g teljes kiőrlésű tönkölybúza pehely

100 g zabkorpa

50 g kókuszchips

100 g magkeverék (dió, mogyoró, amerikai mogyoró, mandula)

100 g aszalt gyümölcs, ízlés szerint

60 g étcsokoládé

50 g juharszirup vagy agavé szirup

60 g kókuszolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 170 C fokra, majd egy sütőlemezt bélelj ki sütőpapírral.

A zab és tönkölybúza pelyhet egy nagy keverőtálba tedd bele, majd add hozzá a zabkorpát, a kókuszchipset, a magkeveréket, és az aszalt gyümölcsöt, majd jó alaposan forgasd össze.

Ezután a csokit tördelt kis apró darabokra, és egy kis lábosban a kókuszolajjal, és a juharsziruppal olvaszd össze, amíg folyékony állapotú nem lesz a csokoládé.

Az olvadt keveréket óvatosan forgasd össze a pelyhekkel, és alaposan keverd össze. Az így kapott kis ragadós masszát terítsd szét a sütőlemezen, majd egyenletesen oszlasd el és nyomkod szét. Tedd be a sütőbe a granolát, és 15-20 perc alatt süsd arany barnára. Akkor lesz készen, amikor már érzed a granola kellemes illatát, de vigyázz, nehogy megégjen.

Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Végül a kész granolát tedd be egy zárható légmentes üvegbe, így kb. egy hónapig eláll.

A granolát fogyaszthatod akár önmagában is, de teheted finom natúr joghurtba, tejbe, vagy növényi italokba.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.