Így hat szervezetünkre a bio termék

Míg az ipari standardok világszerte eltérnek, addig az organikus farmoknak mindenütt ugyanolyan szigorú körülményeknek kell megfelelniük: a tenyésztési, biológiai és mechanikai faktorok biztosítása mellett a módszer figyelmet fordít az újrahasznosításra, az ökológiai egyensúlyra, és tiszteletben tartja az élőlények sokszínűségét. Ily módon nem megengedett a szintetikus növényvédőszerek és a kémiai termésfokozók alkalmazása, illetve az utólagos adalékanyagok és a besugárzás sem. Ezzel szemben ugyan limitált mennyiségben, de lehet alkalmazni természetes eredetű növényvédőszereket.

Cynthia Curl és a Boise Állami Egyetem (Idaho, Egyesült Államok) érdeklődésének középpontjában az organofoszfát típusú peszticidek szervezetre kifejtett hatása állt.

Ehhez a fókuszban az Egyesült Államok hat különböző városában élő, mintegy 4500 egyént vontak be, és a szervezet organofoszfát szintjét vizsgálták az étrend függvényében. Az organofoszfát típusú vegyületeket széles körben alkalmazzák a hagyományos farmok, azonban az organikus termesztés tiltja az alkalmazást. Az organofoszfátok szervezeti szintjét vizeletmintákból határozták meg.

A vizsgálat megállapította, hogy azok, akiknél mindig, vagy igen gyakran organikus termékeket fogyasztanak, mintegy 65 százalékkal alacsonyabb a vegyületcsoport szintje. Mindazonáltal, az organofoszfátok lebontása igen gyors, így a módszer csupán az elmúlt 1-2 nap terhelésére enged következtetni, a hosszútávú terhelés így az étrend ismeretében súlyozható.

Az organofoszfátok káros hatását még csak most kezdi megismerni a tudomány, azonban egyes korai adatok szerint közreműködhet az egyre növekvő arányú figyelemhiányos szindróma kialakulásában.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.