Három vegán saláta a nyári hónapokra

Garantáltan jól fogsz lakni, és mégsem hízol, sőt: egy kis mozgással kombinálva leolvadnak rólad a felesleges kilók. Ráadásul könnyűnek és egészségesnek érzed majd magad. Ha eddig csak kacérkodtál a gondolattal, most a tettek mezejére léphetsz. Ehhez a kalandodhoz ajánlunk három vegán salátát a nyári hónapokra.

Mediterrán nyár saláta

Menj ki reggel a piacra, és vásárolj össze néhány friss zöldséget. Répát, uborkát, cukkínit, vastag húsú piros és sárga paprikát, paradicsomot, egy fej zöldleveles salátát és egy csokor zöldfűszert. Mosd meg őket, a zöldsalátát szárítsd meg a salátacentrifugában és szeleteld, a többi hozzávalót darabold ízlés szerint. A répát hámozd meg és reszeld le, majd add a zöldségekhez. A zöldfűszert, ami lehet menta, kakukkfű vagy petrezselyem, vágd fel apróra, és keverd a zöldségekhez. Öntözd meg bőven olívaolajjal és citromlével, végül szórj a tetejére egy marék pörkölt mogyorót.

Majdnem Waldorf-saláta

Vegyél két zamatos almát, vágd fel apró darabokra, és tedd a salátás tálba. Keverj hozzá néhány karikára vágott szárzellert, és szórd meg egy marék dióbéllel, amit előzőleg kisebb darabokra vágtál. Csavarj rá egy fél vagy egész citromot, ízlés dolga, és fűszerezd sóval, fehér borssal. Az eredeti Waldorf tejszínnel és majonézzel készül, de ha vegán vagy, akkor ezt nem engedheted meg magadnak. Anélkül is finom lesz.

Majdnem Cézár-saláta

A fogyókúrázók örök kedvence neked is kínál meglepetést: csirkemell csíkok nélkül is finom. Piríts meg két szelet teljes kiörlésű barna magvas kenyeret, kockázd fel, dobd a salátás tálba, préselj rá egy-két gerezd fokhagymát, egy ág rozmaringot és egy ág kakukkfüvet apróra vágva szórj a tetejére, majd locsold meg gazdagon olíva olajjal. Ha felturbózod egy marék salátalevéllel, és néhány koktélparadicsommal, még jobb lesz. Pici só és bors nem fog megártani neki.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.