Amikor szeretnél egészségesen étkezni, úgy, hogy közben kerüld a cukrot, tejet, vagy esetleg a glutént, nehéz olyan ételt találni, amely minden szempontból megfelel. De itt a „mindenmentes „banános zabkeksz, amely pár perc alatt elkészül.
Fogyni szeretnél, de nincs, ötleted mit egyél reggelire, vagy vacsorára, főleg úgy, hogy utána ne legyél éhes sokáig, mégis egészséges ételt fogyassz? Ez a pár perces zabpehely keksz ideális a diétás reggelidhez, vagy vacsorádhoz, de gluténérzékenyek is ehetik, mivel teljesen gluténmentes, sőt semmilyen cukor, liszt, tartósítószer, vagy tej sincs benne.
Ennek a keksznek a rost tartalma igen magas, emiatt a fogyasztása után sokáig nem leszel éhes, és az emésztésedre is jó hatással lesz. Ráadásul a megmaradt kissé érett banánt sem kell ezen túl kidobni, remekül felhasználhatod ehhez a kekszhez, így a gyerekek is esznek majd vitaminban gazdag reggelit.
Mindenmentes banános zabpelyhes keksz recept
Hozzávalók:
2-3 érett banán
15 dkg gluténmentes zabpehely
Csipet só
1 kiskanál fahéj
1 evőkanál kakaó
Vanília kivonat
1 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A banánt hámozd meg, majd tedd bele egy nagyobb tálba és egy villa segítségével törd össze.
Ezután add hozzá a zabpelyhet, sót, a vaníliát, a kókuszreszeléket, és a kakaót, de akár tehetsz bele aszalt gyümölcsöket is, majd jó alaposan gyúrd össze. A lényeg, hogy egy formázható masszát kapjál, ha túl lágy a tészta, még egy kevés zabpelyhet adhatsz hozzá.
Ezután kézzel formázz a tésztából gombócokat, ezeket tedd rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és lapítsd le őket, hogy keksz formája legyen.
Végül 170 fokos sütőbe tolva kb. 10-15 perc alatt süsd meg őket.
És ha további egészséges reggeli ötleteket keresel, próbáld ki a szuper egészséges chiafánk receptünket is!
Mivel a banán elég édes, cukorra sincs szükség, gluténérzékenyek pedig csak gluténmentes zabpehelyből készítsék a kekszet.