A fasírt a világ egyik legegyszerűbb étele, mindössze néhány hozzávalót kell összegyúrni és kisütni. De miért ne lehetne a fasírtot egy kicsit izgalmasabbá tenni. Megmutatom az én változatomat, chiamag és zabpehely liszttel!
Fasírt chiamag liszttel és zabpehely liszttel.
Hozzávalók:
1 kg sertés darált hús
1 fej kisebb vöröshagyma aprítva
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
Só, bors, ízlés szerint
2 evőkanál pirospaprika
2 tojás (nekem kisméretű tojások voltak itthon)
Fűszerek: majoranna, csipet kömény, csipet kakukkfű, borsikafű, oregánó.
1 evőkanál mustár és 1 evőkanál ketchaup
A masszához zabpehely lisztet és chiamaglisztet adtam sűrítésnek, zsemle helyett, kb. 1 evőkanál chialiszt és 2 evőkanál zabpehely lisztet adtam hozzá, de ez függ, attól ki mennyire szereti szaftosan a fasírtot, és a hús állagától is, ezért csak kis adagokban kell a lisztet belekeverni.
A hozzávalókat alaposan összegyúrtam, és kis gombócokat formáztam belőle, majd zabpehely lisztben megforgattam őket, és forró olajban kisütöttem.
Lágy krumpli pürével és savanyúsággal tálaltam.