5 szuper őszi zöld turmix recept, a megfázás ellen

A zöld turmix olyan mintha minden reggel bekapnál egy multi vitamin tablettát, hiszen a vitaminok és ásványi anyagok széles tárházát biztosítja szervezeted számára. A benne levő rostok pedig segítik az emésztésedet, csökkentik, sőt megszüntetik a székrekedést és a puffadást.

A zöld turmixot kedvedre variálhatod, kedvenc gyümölcseiddel, és ha kiegészíted rostokkal és magokkal, garantáltan nem leszel éhes ebédig.

Fontos!

A zöld turmixot magas rost tartalma miatt, csak kis adagokban kezd el fogyasztani, és minden nap igyál mellé sok folyadékot, mert a lenmag, vagy a chiamag székrekedést is okozhat, ha nem iszol elég vizet mellé. A zöld turmix adagját, ha eddig nem fogyasztottál naponta rendszeresen rostokat, zöldséget és gyümölcsöt, kis adagban kezd el inni, majd hétről hétre emeld az adagját. Pl. első héten igyál naponta csak 1 dl zöld turmixot, majd a második héten kettőt, végül akár 3-4 dl turmixot is ihatsz, egész napra elosztva. A zöld turmix energiával lát el téged, olyan mintha meginnál két-három kávét, koffein nélkül.

A zöld turmix elkészítése perceket vesz igénybe, a hozzávalókat mosd meg, vagy hámozd meg, és minden alapanyagot dobálj bele a turmix gépbe. Öntsd fel vízzel, vagy a kedvenc növényi italoddal, és turmixold össze a megfelelő állagúra. Ha túl sűrű a turmix, folyadék hozzáadásával tudsz rajta még javítani.

5 őszi zöld turmix recept a megfázás ellen

  1. Almás-szőlős zöld turmix

Hozzávalók:

1 db. nagyobb édes zöld alma

5-8 szem szőlő

1 marék bébi spenót

2-3 fejes saláta levél

2 dl víz, vagy növényi tej

1 kis kanál lenmag

1 fél avokádó

  1. Ananászos banános zöld turmix

Hozzávalók:

1 db. érett banán

1 marék madársaláta

2 kisebb kelkáposztalevél

2 kisebb szárzeller

Negyed friss ananász kockázva

1 kis kanál spirulina algapor

1 kis kanál chiamag

3.Kivis-sárgarépás zöld turmix

Hozzávalók:

1 db. érett kivi

1 db. közepes sárgarépa reszelve vagy kis kockára felvágva

1 fél kígyóuborka

1 marék bábi spenót

1 db. kisebb római saláta

1 db. körte

1.kis kanál útifű maghéj

1.kis kanál kovaföld por

  1. Körtés-kókuszos zöld turmix

Hozzávalók:

1 db.érett banán

1 db. érett körte

2 dl kókuszital

1 marék bébi spenót

1 marék madársaláta

5-6 szem szőlő

1 kis kanál moringapor

1 kis kanál lenmag

 zöld turmix recept megfázás ellen

  1. Mangós mandulás zöld turmix

Hozzávalók:

1 db.érett mangó

2 dl mandulaital

1 marék madársaláta

1 kis kanál reszelt friss gyömbér

1 csipet fahéjpor

1 db. banán

 3-4 szál friss petrezselyem levél

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.