3 bio gyümölcsfagyi a forró, nyári napokra

Hagyd tehát a szerencsétlen meseszereplőt, és láss neki a hideg nyalat – ilyen mulatságos neve volt régen – összeállításának! Ne feledd, ha igazi bio fagyit szeretnél, az alapanyagok is ilyenek legyenek!

1., Eper, eper, csodaszer

Az eper szép és megszépít. Annyi C-vitamin és antioxidáns van benne, hogy jótékony hatása mellett a fenséges íze szinte már túlzásnak tűnik, mégis igaz. Fogadd el a természet bőkezű ajándékát, és fél kilót azonnal fagyassz le belőle! Ha teljesen megkeményedett, rétegezd a turmixgépbe fél kiló sűrű joghurttal (lehet akár szójajoghurt), 3-4 kanál mézzel, és cseppents utána egy pici citromlét! Egy gombnyomás, villámgyorsan elkészül a massza, és máris hűtheted.

2., Fűszerrel a nyári napokon is

A szilva és a fahéj kiváló páros – nemcsak gombócban, fagyiban is. Fél kiló fagyasztott szilvához tegyél egy-két banánt sűrítésnek, ízesítsd néhány kanál mézzel, pici fahéjjal és vaníliával, majd turmixold össze!


3., M&M: málna és menta

20 dkg fagyasztott gyümölcshöz 2 dl joghurt, valamint 2-2 evőkanál citromlé és édesítőszer dukál. A málna édességét ellenpontozza és egyben ki is emeli a menta, de ne ess túlzásba, néhány levél elegendő ahhoz, hogy a fagyid üdítő és pikáns is legyen.

Mindhárom recepttel néhány perc alatt elkészítheted a hűsítő édességet a magad és a barátaid számára, csak a fagyasztás igényel hosszabb időt. Ha van fagylaltgéped, használd minél gyakrabban! Ha nincs, akkor se ess kétségbe, a fagyasztó is alkalmas a nyalánkság lehűtésére. Figyelj arra, hogy jól zárható edénybe kerüljön a fagyid, és nagyjából húsz percenként kevergesd meg egy villával, hogy a belekerülő levegőtől krémesebb legyen; a fagylaltgépeknek is ez a titka. Végül már csak a kiskanál fog hiányozni belőle!

 


 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.