Az aloe vera gyógyító hatásai

Ismerje meg ön is az igazságot az aloe vera növény gyógyító hatásáról,amelyet a több mint 200 hatóanyagának köszönheti. Az aloe vera növény könnyedén felismerhető tüskés, pozsgás vastag húsos leveiről. Ez a növény eredetileg Dél-Afrikából származik, de ma már a világ minden táján találkozhatunk vele.Az aloe vera gyógyhatását nem ma fedezték fel, hiszen már maga Kleopátra királynő is használta rendszeresen, de Afrika területein is évszázadok óta gyógyítják a sebeket ezzel a csodanövénnyel.

Aloe vera növény

Aloe vera növény:

Az aloe vera növény, egy pozsgás fajta, amely jól bírja a szárasságot, és a meleg napos klímát. Levelei húsosak, amelyek sokáig képesek a nedvességet tárolni, így a növény hosszabb időszakot is átvészel csapadék nélkül. Magassága 60-80 cm, virágzatát csak ritkán láthatjuk szobai körülmények között.

Aloe vera gyógyító hatásai:

A gyógyszeripar és a kozmetikai ipar előszeretettel használja fel a növény leveleiben található értékes gélt, szüretelés után a levelek belsejéből egy átlátszó gél szerű anyagot szednek ki, majd forralással és lepárlással vonják ki a gyógyhatású végterméket.

Sok országban a gélből készítenek aloe vera italt, amelyet helyben fogyasztanak a vásárlók.

Aloe vera hatóanyagai:

Jelenleg a tudósok kb. 200-300 különböző hatóanyagot találtak az aloe vera gélben, ezek közül az egyik legfontosabb alkotóelem az antrakinon-vegyületek, ilyen az aloin és aloemodin, amelyek a vastagbélben fejtik ki hatásukat. Sok országban felhasználás előtt a növényeket teljesen kedvezőtlen körülmények között tartják, vagyis egy sötét helyre teszik, ahol hideg van és megvonják tőle a vizet is. Ekkor a növényben felszaporodnak azok a vegyületek, amelyek a szervezetünkre jótékony hatással bírnak.

Az aloe vera ital beindítja az öngyógyító folyamatokat testünkbe, regenerálja és megfiatalítja azt. Vagyis szervezetünk ennek az italnak a segítségével kijavítja önmagát.

Aloe vera gyógyhatása:

Hatása: méregtelenítő, emésztés javító, segíti a vitaminok felszívódását, javítja az anyagcserét a vese és epe működését fertőtlenít, és regenerálja szervezetünket. Ám mielőtt saját magunk állítanánk, elő ezt a lét kérjük ki egy orvos vagy természetgyógyász segítségét, mert sokszor kellemetlen tüneteket is okozhat.

Viszont a levél belsejében található gél, remek sebgyógyító hatással rendelkezik, így ezt otthon is bátran felhasználhatjuk, kisebb háztartási balesetek, égési sebek, horzsolások esetén, de nagyon jó viszketés, szúnyog és méhcsípésre, napégés okozta sebekre, vagy ha csak egyszerűen szebb arcbőrre vágunk. A növény önmagát is gyógyítja a vágás felülete pár héten belül önmagától beforr.

Terhesség idején kerüljük az aloe vera külső és belső alkalmazását!

Aloe vera felhasználása:

Ma már számtalan formában találkozhatunk aloe vera készítménnyel a boltok polcain, kozmetikai szerek, kenőcsök, krémek, tabletták, porok, italok, sőt még reform élelmiszerek is kaphatók aloe verával dúsítva.

Ha otthon szeretnénk ezt a remek növényt felhasználni, várjuk, meg amíg a növény eléri az 5 éves kort, innentől kezdve szedhetjük a lédús vastag alsó leveleket. A levelet vágjuk ketté egy éles késsel, majd szedjük ki a levél belsejében található átlátszó gélt, és ezzel kenjük be a sebeket, horzsolásokat, vagy csak egyszerűen kenjük ár bőrünkre. Remekül hidratálja a száraz, és vízhiányos bőrt.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.