Készítsünk házilag gyümölcsös peelinget!

 

Banános gyümölcsös peeling házilag:

Ehhez az arcradírhoz főként egy érett banánra, némi mézre, és egy érett papayára lesz szükségünk. A banán bársonyossá teszi bőrünket, a méz növeli a bőr nedvesség tartalmát, a papaya tisztítja és vitaminokkal  látja el a szöveteket. Minden bőrtípusra ajánljuk.

1 egész banánt és 3 evőkanálnyi papayát egy botmixer segítségével pépesítsünk össze, majd adjunk hozzá 2 evőkanál mézet és 2 evőkanál cukrot, vagy búzakorpát. Ha túl híg a keverék adhatunk hozzá még annyi búzakorpát hogy kenhető legyen a krém állaga.

Egy ecset segítségével vigyük fel arcunkra a pasztát, majd óvatos mozdulatokkal masszírozzuk át bőrünket vele. Kis idő múlva langyos vízzel mossuk le, és krémezzük be arcunkat.

Avokádó gyümölcsös peeling házilag:

Ez az arcradír száraz, érzékeny bőrűek számára ajánlott, az avokádó értékes olaja hidratálja bőrünket.

Vegyük egy érett avokádót, szedjük ki a magját egy villa segítségével, majd a húsát pépesítsük. Adjunk hozzá 1 evőkanál jó minőségű mézet, 1 evőkanál hamamelisvizet (gyógyszertárban kapható), és 3 evőkanál olívaolajat. Ha a paszta túl folyékony adjunk hozzá egy kevés zabpehely lisztet amíg kenhető masszát nem kapunk.

A peelinget vigyük fel bőrünkre, majd hagyjuk rajta 10 percig, végül  langyos vízzel öblítsük le.

Ezt olvasta már?

10 perces arcmasszázs otthon csodákat művel!

3 arcpakolás házilag, amelyek megszépítenek minket

3 remek gyümölcsös arcpakolás

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.