Ha a málnás tiramisut gyerekeknek szeretnénk kínálni, természetesen a konyakot hagyjuk ki a receptből, helyette egy kis vaníliaaromával ízesítsük a süteményt. Ezt a süteményt akár tortaformában is összeállíthatjuk, de egy üvegtál, vagy tepsi is ideális lehet.
Málnás tiramisu hozzávalók:
1 cs. babapiskóta
2 dl feketekávé
0,5 dl konyak
3 tojás
30 dkg mascarpone
2 kanál kakaó
tejszínhab
mirelit vagy friss málna.
Málnás tiramisu elkészítése:
Készítsük elő egy nagyobb tálat,vagy torta formát, amibe majd lerakjuk a tiramisut, ez lehet egy jénai, műanyag vagy üvegtál, vagy a már említett tortaforma.
A babapiskótákat készítsük elő, majd egy tálba öntsük bele a lefőzött kávét, amit ízesítünk a konyakkal vagy rummal ízlés szerint. Ezután a babapiskóták egyik felét két másodpercre tegyük bele a kávés keverékbe, de ne hagyjuk benne tovább, mert akkor szétázik.
A tojások sárgáját keverjük ki, adjuk hozzá a sajtkrémet, majd az egészet keverjük össze.
Egy külön tálba a fehérjét is verjük, fel kemény habbá adjunk hozzá a tojássárgájához, majd a tejszínt is verjük fel és ezt is keverjük bele a krémbe.
Ezután ha elkészült a krém, tegyünk egy réteg babapiskótát a tál aljára, majd erre terítsünk szét egy réteg krémet, rá egy réteg málnát, majd egy újabb réteg piskóta és újabb réteg krém. Mindezt addig folytassuk, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejét szórjuk be kakaóporral és tegyük be az egészet a hűtőbe.
.