Tejszínes citromfagyi recept

Tejszínes citromfagyi recept

Hozzávalók kb. 1/2 kg mennyiséghez:

60 dkg citrom

1 narancs

10 dkg kristálycukor

10 db kockacukor

2,5 dl tejszín.

Elkészítési idő: 1 óra + a fagyasztás

A citromot alaposan megmossuk, megszárítjuk és ledörzsöljük rajta a kockacukrot. Kinyomjuk a citrom és a narancs levét, fém szűrőkanálon átszűrjük, és fazékba öntjük. A kockacukrot és a kristálycukrot is beletesszük, a tűzre tesszük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután levesszük a tűzről a szirupot, és 1/2 órán át hűtőszekrényben hűtjük. Lazán felverjük a habot, majd finoman elvegyítjük a citromsziruppal. A keveréket fagylaltgépbe töltjük, és a gép előírása szerint fagyasztjuk.

Hűtőszekrénymódszer: A fentiek szerint elkészítjük a keveréket, és hagyjuk kihűlni. Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük (kézzel min. 1 percig). A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel (kézzel min. 1 percig). A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, és a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.