Mákos meggyes piskóta:
Hozzávalók:
4 db tojás
12 dkg porcukor
10 dkg liszt
5 dkg darált mák
1 üveg magozott meggybefőtt
1 csomag eper vagy puncs ízű pudingpor
2 evőkanál kristálycukor
egy kevés reszelt csoki a tetejére.
Elkészítés:
A meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük krémesre 6 dkg porcukorral. A fehérjékből verjünk habot, közben adjuk hozzá a maradék porcukrot. Dolgozzuk össze a két masszát, majd forgassuk bele a lisztet és a mákot. Töltsük sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk a meggyel süssük 220 fokon 12 percig. (Vagy előmelegített 170-180 fokos sütőben, 30 percig).
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet.
Kb. 3 dl meggylevet a pudingporral a szokásos módon megfőzünk pudingnak, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingkrémet és megszórjuk csokoládéreszelékkel.