Almás fahéjas piskóta recept
Hozzávalók: a tésztához
5 egész tojás
10 dkg finomliszt
25 dkg alma (tisztán mérve)
fél zacskó sütőpor
késhegynyi őrölt fahéj
2 teáskanál folyékony édesítőszer
csipetnyi só.
A tojássárgákat kikeverjük a sütőporral, a fahéjjal és az édesítőszerrel. Az almát megmossuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd a tojásmasszához hozzáadjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután a liszttel felváltva óvatosan hozzátesszük az almás tojásmasszát. Kézi habverővel addig forgatjuk, amíg egynemű massza lesz.
Egy közepes nagyságú tortakarikát kikenünk margarinnal, és liszttel beszórjuk, majd belesimítjuk a habos tésztát. Közepesen meleg sütőbe téve a piskótát addig sütjük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a tésztából.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.