Koraszülés megelőzése Omega-3 zsírsavval!

 

Az American Journal of Clinical Nutrition című lapban megjelent kutatás egy összesen tíz évre tervezett kísérlet első öt évének az eredményeit foglalja össze, a későbbiekben pedig arra keresik majd a választ a szakemberek, vajon a DHA pozitív hatása a gyerekek későbbi intelligenciáján és iskolai teljesítményén is lemérhető lesz-e.

Amint arról Susan Carlson dietetikus - aki John Colombo pszichológia professzorral együtt vezette a vizsgálatot - beszámolt, a koraszülések, valamint a kis súllyal történő születések számának visszaszorítása nagyon fontos lépés lenne az Egyesült Államok egészségügye számára, amely e tekintetben egyelőre még elmarad az olyan fejlett országok mögött, mint Norvégia vagy Ausztrália.

A DHA természetes formájában a sejtmembránokban található meg, legnagyobb számban az agysejtekben, ám szintjét megfelelő étrenddel vagy táplálék-kiegészítőkkel növelni lehet. A magzat a DHA-hoz az anyja méhében jut hozzá, illetve születése után az anyatej révén, ám annak mértéke függ attól, hogy az édesanya DHA-szintje mekkora.

A mostani tanulmány első öt éve során a vizsgálatban résztvevő nők gyerekeinek fejlődését csecsemőkorukban rendszeres időközönként felmérték, majd másfélévesen újra értékelték őket. A vizsgálat következő szakaszában évente kétszer fogják őket értékelni egészen hatéves korukig. A szakemberek elsősorban azokat a fejlődési állomásokat nézik meg a gyerekeknél, melyek a későbbi egészségükkel és jólétükkel hozhatók összefüggésbe.

Azt már korábbi vizsgálatok is kimutatták, hogy a DHA pótlása jelentős javulást idéz elő a gyerekek kognitív és intellektuális fejlődése terén, ám Colombo hangsúlyozta, hogy leggyorsabban a magzati agy képes felszívni a DHA-t, ezért fontos, hogy már az anyák megfelelő mennyiséget fogyasszanak belőle terhességük során.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.