Így szoktassuk be gyermekünket az óvodába!

 

Egy nemrégiben végzett kutatás azonban egyértelműen cáfolja ezeket a hiedelmeket, és azt állítja, hogy a kisgyerekek viselkedésén csak javít az, ha a szüleik mellett más felnőttek is nevelik őket és vigyáznak rájuk. A szakemberek azon a véleményen vannak, hogy a bölcsődei és óvodai tartózkodás egyáltalán nem növeli a gyerekekben az agresszió mértékét, és az esetlegesen jelentkező dacos viselkedés is idővel elmúlik.

A kutatás során 939 norvég gyereket kísértek figyelemmel, akiknél először is felmérték, hogy hathónaposan, egy-, két-, három-, illetve négyévesen mennyi időt töltöttek valamilyen intézményben, azután azt is megnézték, kinél milyen mértékben jelentkezett agresszív viselkedés. Amint arról a kutatást vezető Eric Dearing professzor, a Massachusetts-beli Boston College munkatársa beszámolt, meglepő módon az derült ki, hogy minél több időt töltött egy gyerek olyan felnőtt felügyelete alatt, aki nem a szülője volt, annál kisebb hatása volt rá az ott előforduló bármilyen agresszió. Mindez azt jelenti, hogy még ha egészen kiskorban lenne is olyan hatása az intézményeknek, hogy a gyerek erőszakosabbá válik, a későbbi intézményben eltöltött évek mindezt ellensúlyozzák.

Az 1980-as évek óta egyre növekszik azoknak az anyáknak a száma, akiknek idő előtt munkába kell állniuk, így gyereküket kénytelenek egy intézmény felügyeletére bízni. Sok szülőben emiatt nagyfokú aggodalom alakult ki, hiszen egyes elemzések arra hívták fel a figyelmet, hogy a bölcsődébe, óvodába járó gyerekek az ottani légkör hatására agresszívabbak lesznek. A Psychological Science című lapban közzétett kutatás azonban minderre rácáfol, így úgy tűnik, ezek a félelmek teljesen alaptalanok.

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.