Ezért érdemes komolyan venni a terhességi fejfájást!

 

„Vizsgálatunk szerint az orvosoknak nagyon oda kell figyelniük, amikor egy várandós nő súlyos fejfájásra panaszkodik, főleg akkor, ha megemelkedett a vérnyomása, vagy korábban nem fájt a feje” – tette hozzá Dr. Robbins.

Az eredmények alapján ezeknél a nőknél fennáll a terhességi magas vérnyomás és más szövődmények kockázata.

A terhességi magas vérnyomás általában a várandósság második vagy harmadik trimeszterében jelentkezik. Tünetei a mérhető értéken kívül a fejfájás, a homályos látás és a hasi fájdalom. Ha súlyos, akkor előfordulhat, hogy korábban meg kell indítani a szülést.

A kutatók 140 kismama adatait vették górcső alá, akiknek átlagéletkora 29 év volt, és neurológiai szakrendelésre küldték őket egy ötéves időintervallumban.

A magas vérnyomású, súlyos fejfájásról beszámoló nőknél 17-szer magasabb volt a terhességi szövődmények kockázata, míg azoknak a fejfájása, akiknek korábban nem volt ilyen gondjuk, ötszörös kockázatot jelzett.

A tanulmány a Neurology című szakfolyóirat internetes kiadásában jelent meg augusztus 19-én.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.