Az eredeti súly visszanyeréséhez akár 3-6 hónap is szükséges terhesség után

 

 

A terhesség alatti súlygyarapodás nemcsak hogy normális, de szükséges is. Ilyenkor ugyanis az anya szervezetének kell ellátnia a magzatot is. Az anyának ezért több folyadékra van szüksége, hogy segítse a gyermek vérkeringését. A legtöbb így felszedett kiló a gyermek születése után hamar eltűnik. "A nők körülbelül felénél a terhesség alatt felszedett plusz kilók maguktól eltűnnek, ezért nem is érdemes nagy figyelmet fordítani rájuk" - nyilatkozta Peter Sawicki professzor, az intézet igazgatója.

"A terhesség utáni súlyproblémák elkerülésének egyik legjobb módja, ha a gyermek megszületése után felkeresünk egy étkezési tanácsadót, aki egészséges és kiegyensúlyozott étrenddel segíti a fogyást - nyilatkozta Sawicki professzor - Azok, akik már a terhességük előtt is túlsúlyosak voltak, jobban teszik, ha a terhesség alatt is vigyáznak azzal, mit esznek. Természetesen ilyenkor nő a kalóriaigény, de ez sem indok a túlevésre."

A most érvényben lévő amerikai egészségügyi irányelvek szerint egy nőnek átlagosan hat hónapra van szüksége, hogy visszanyerje eredeti súlyát a terhessége után. Ennél hosszabb idő esetén már megnő az egészségügyi problémák kialakulásának veszélye.

Bár a magazinok címlapján mindenütt gyors eredményt ígérő edzéstervekkel találkozhatunk, nem minden esetben a gyors megoldás a jó megoldás, különösen igaz ez a terhesség után. "Teljesen normális, ha egy nő 3-6 hónap alatt nyeri vissza eredeti alakját. Nem kell siettetni a dolgot" - nyilatkozta Sawicki professzor.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.