A szülőkön is múlik, fél-e a gyerek az oltástól

 

Amint arról Rebecca Pillai Riddell pszichológia professzor beszámolt, a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogyan viselkedtek a gyerekek csecsemőként, illetve óvodásként a tűszúrás előtt, illetve után, miközben azt is megfigyelték, a szülők miként viselkedtek gyerekeikkel, miket mondtak nekik, mielőtt sor került az oltás beadására. Mint kiderült, egyes gyerekekben olyan fokú volt az aggodalom és a tűtől való rettegés, hogy emiatt az oltást követően is sokkal nagyobb fájdalmat éltek meg, illetve beléjük rögzült az a gondolat, hogy az orvost jobb messziről elkerülni.

A professzor és munkatársai, David Flora és Nicole Racine 202 szülőt és 130 gyereket kísértek figyelemmel Kanadában, megfigyeléseiket pedig a Pain című lapban tették közzé. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a szülők hozzáállása mennyire befolyásolja a gyerekek tűtől való félelmét, ezért a szülőket is alaposan kikérdezték, hogy ők mennyire féltek gyerekként a tűtől, és mit gondolnak, a gyerekeik mennyire félnek tőle. Emellett az egészségügyi dolgozók viselkedését is megfigyelték az oltás beadása előtt, és az összesített eredményekből vonták le a tanulságokat, miszerint fontos, hogy a szülők az első oltás beadásától kezdve támogatóan álljanak a gyerekük mellett, és semmiképpen se ültessék át saját aggodalmaikat a kicsikbe.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.