A legnépszerűbb strandjátékok a család számára

Újra itt a nyári szezon, így a napsütés, a strandolás és a pihenés lesz a jellemző, ehhez pedig jól jönnek a különböző játékok is. Egy vidám tengerparti kirándulás megtervezése, amely túlmutat a homok és a tenger élvezetén, lehetséges, ha kihasználjuk a szórakoztató és könnyen kivitelezhető kikapcsolódási lehetőségeket. Ne feledje, a legfontosabb, hogy minőségi időt tölthet szeretteivel, és kiszakadhat a hétköznapok rutinjából. Ha pedig kevésbé kreatív, akkor se csüggedjen, hiszen az alábbiakban adunk néhány ötletet, hogy a nyaralás valóban szórakoztató legyen, kicsiknek és nagyoknak.

Játékok felnőtteknek

Ha van olyan strandjáték, amely a nyár beköszöntét jelzi, az kétségtelenül strandröplabda. Mint a hagyományosnál, itt is két-két csapat kell hozzá a pályán, csak itt a homokban megosztva egy háló által. Minden csapatnak három dobása van, hogy visszaüsse a labdát. A végén a legtöbb pontot szerző csapat nyer.

Frizbi

Ez egy csapatsport, amit különböző korosztályú résztvevők játszanak. Vannak öt-hét fős csapatok, és a cél az, hogy az ellenfél zónájában elkapják a korongot, a korong nem tud leesni. A legtöbb pontot szerző csapat nyer (itt jegyezzük meg, hogy a játékok közül a frizbit párban is lehet játszani).

Strandfoci

Ez a sport a futball egyik formája, de a homokban játsszák, két, egyenként ötfős csapat között. A hagyományos focihoz hasonlóan a legtöbb gólt szerző csapat nyer. Ne feledje, hogy ebben a játéktípusban általában kisebb a kapu és a mezőny is.

Játékok gyerekeknek

A fentieket tengerparton vagy hazai strandokon élvezhetjük, mindent a helyszínen kapunk. A gyerekjátékok már más terület. Amikor nyaralni megyünk, akkor jobban járunk, ha saját játékot viszünk a gyereknek. Ebben remek segítséget nyújtanak a hazai internetes boltok.

A játékok hatalmas kínálatából alig 4 ezer forintért beszerezhető a Buborékfújó delfin, amely nem foglal el nagy helyet a bőröndben.

Olyan termékről van szó, ami minden gyermeknek tetszeni fog – fiúknak is, lányoknak is. Többféle előnnyel is rendelkezik: hangok és fényeffektusok segítségével kápráztatja el használóját, ráadásul ez a buborékfújó állatka több tucatnyi buborékot is tud készíteni! A játék kialakítása jól ötvözi a pisztolyszerű felépítést a mosolygós és vidám delfinfigurával. Használata rendkívül könnyen átlátható, csak csavarjuk le a palack kupakját, távolítsuk el a tömítést, és helyezzük be a szappanlevet a pisztolyba. Mindig, amikor megnyomjuk a ravaszt, csodaszép és színes szappanbuborékok jönnek ki belőle. A „játék” után ürítsük ki a folyadékkal ellátott palackot, és tegyük biztonságos helyre. Rendszeresen tisztítsuk meg a delfint, hogy gyermekünk még sokáig élvezze a különleges játékélményt. Tartsuk szem előtt, hogy a buborékfújó alkalmatosság 3 évnél idősebbek számára készült, illetve, hogy a 3 db „AA”-s elemet külön kell megvásárolni.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a legtöbb gyerek imádja a futballt. A felfújható Bestway Kickball focis céltábla a vizes játékok új dimenzióját kínálja, és már akár 34 ezer forintért is megvásárolhatjuk az ismert online üzletekben. Ideális játék (használható a kertben, a medencében, vagy a strandon, a vízben), amely fejleszti a gyerekek motorikus készségeit, és a rúgás vagy dobás pontosságát.

A Kickball 2 db labdát tartalmaz, és ami nagyszerű, hogy ezek „hozzáragadnak” a céltáblához, a pontozás számolása érdekében. A javítótapasz pedig segít abban, hogy a szerkezet ne dőljön el a vízben.

A játékok sorát lehetne még folytatni a homokvárak építéséhez szükséges műanyagkellékekkel vagy a „kagylóvadászattal” – tény, hogy a lehetőségek igen sokoldalúak.

Láthatjuk, hogy a 2023-as strandjátékoknak több alternatívája is van, némelyik hagyományos, és biztosan évek óta ismeri, mások nem annyira, de érdemes kipróbálni őket.

Az a fontos, hogy kimenjünk, napozzunk, jól érezzük magunkat, és olyanokkal töltsünk sok-sok időt, akiket a legjobban szeretünk.

(X)

Frissítő és könnyű saláta receptek a forró nyári napokra

Szeretünk a nyári hónapokban friss, könnyű ételeket fogyasztani, amelyek segítenek hűsölni és feltölteni a szervezetet. Az egyik legjobb választás ilyenkor a friss, ízletes saláták elkészítése, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ebben a cikkben három különleges nyári saláta receptet mutatunk be, amelyek tökéletesek a forró nyári napokra.

Bővebben

3 egészséges smoothie recept gyerekeknek!

Szülőként tudjuk, hogy a gyerekeknek megfelelő táplálkozásra van szükségük a fejlődésükhöz és jó egészségük fenntartásához. Most olyan cukormentes smoothie-kat mutatunk be, amelyek ideálisak a gyerekek számára, hogy egészségesen élvezhessék a friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Bővebben

Gyermeknapi ajándék ötletek

A gyereknap, az év egyik legizgalmasabb időszaka, amikor lehetőségünk nyílik megünnepelni a legkisebb családtagjainkat és kifejezni irántuk való szeretetünket. Május 26-án, a hónap utolsó vasárnapján, világszerte ünnepeljük a gyermekeket és minden, amit hozzájuk kapcsolunk. Azonban az ajándékok kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezért összegyűjtöttünk néhány fantasztikus ajándékötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a gyerekek arcára.

Bővebben

5 laktató és egészséges szendvics recept ,amelyek akár ebédre is ideálisak!

Az ebéd mindannyiunk életében fontos pillanat. Nemcsak az energiaszintünket tölti fel, hanem a munka hatékonyságát is növelheti. Azonban gyakran nehezen találunk megfelelő és egészséges lehetőségeket, különösen akkor, ha hajszolt munkanapjaink vannak. Ezért szeretnénk bemutatni öt könnyen elkészíthető, laktató és egészséges szendvicsreceptet, amelyek ideálisak lehetnek ebédre a munkahelyre.

Bővebben

3 egészséges és cukormentes zabkása recept reggelire!

Reggel, a nap kezdetén, fontos az energiát adó és tápláló reggeli elfogyasztása. A zabkása nemcsak ízletes választás, de egészséges és tápláló is. Ebben a cikkben három különböző, mégis egyszerűen elkészíthető cukormentes  zabkása receptet mutatunk be, hogy változatosságot vigyünk reggeli rutinjába, és segítsünk elkezdeni a napot egy egészséges alapokon.

Bővebben

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.