A fokhagyma jótékony hatását mindenki ismeri, vírus és baktériumölő hatása miatt érdemes a hideg időben rendszeresen fogyasztani, hogy elkerüljük a náthát és a megfázást. De a nyers fokhagymától sok embernek fáj a gyomra, így messzire kerülik a fokhagymát. De ha a fokhagymát leves formájában fogyasztjuk, máris gyomorbarát megoldást kapunk.
Próbáld ki te is ezt a finom joghurtos könnyű fokhagyma leves receptet, így erősítve immunrendszeredet.
Joghurtos fokhagymaleves recept:
Hozzávalók:
6 dl joghurt
2 dl tej
4 gerezd friss, még nagy nedvességtartalmú (nyári) fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
Só, és cukor, ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymát tisztítás után fokhagymaprésbe tesszük. Turmixgép poharába öntsd a joghurtot, add hozzá a megmosott és összevágott petrezselyem zöldet, majd 1 mokkáskanálnyi sóval ízesítsd. Attól függően, ki mennyire szereti a pikáns, savanyú ízeket, egy-két teáskanálnyi porcukorral "szelídítsd" a joghurt savanyúságát. Ezután a fokhagymát a présből a pohárba nyomd bele, majd a turmixgépet addig működtesd, amíg habos, sűrű levest kapsz belőle. A fokhagymalevest leveses csészékbe öntve tálald, és melegen fogyaszd el, pirított zsemlekockával, vagy fűszerolajjal ízesítve.