Immunerősítő őszi joghurtos fokhagymakrém leves

A fokhagyma jótékony hatását mindenki ismeri, vírus és baktériumölő hatása miatt érdemes a hideg időben rendszeresen fogyasztani, hogy elkerüljük a náthát és a megfázást. De a nyers fokhagymától sok embernek fáj a gyomra, így messzire kerülik a fokhagymát. De ha a fokhagymát leves formájában fogyasztjuk, máris gyomorbarát megoldást kapunk.

Próbáld ki te is ezt a finom joghurtos könnyű fokhagyma leves receptet, így erősítve immunrendszeredet.

Joghurtos fokhagymaleves recept:

Hozzávalók:

6 dl joghurt

2 dl tej

4 gerezd friss, még nagy nedvességtartalmú (nyári) fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

Só, és cukor, ízlés szerint

 Elkészítés:

A fokhagymát tisztítás után fokhagymaprésbe tesszük. Turmixgép poharába öntsd a joghurtot, add hozzá  a megmosott és összevágott petrezselyem zöldet, majd 1 mokkáskanálnyi sóval ízesítsd. Attól függően, ki mennyire szereti a pikáns, savanyú ízeket, egy-két teáskanálnyi porcukorral "szelídítsd" a joghurt savanyúságát. Ezután a fokhagymát a présből a pohárba nyomd bele, majd a turmixgépet addig működtesd, amíg habos, sűrű levest kapsz belőle. A fokhagymalevest leveses csészékbe öntve tálald, és melegen fogyaszd el, pirított zsemlekockával, vagy fűszerolajjal ízesítve.

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.