Miért jó a sóbarlang a gyerekeknek?

Ha a gyereked valamilyen légúti megbetegedésben szenved, akkor talán a legegészségesebb gyógymód a gyógyszeres kezelés helyett a sóterápia, és a sóbarlang. A hosszan tartó légúti problémák, például az asztmatikus és légutakat érintő allergiás tünetek esetén kiváló lehetőség a gyereked tüneteinek enyhítésére, hosszú távon pedig akár a végleges javulásra is számíthattok.

A gyerekek új közösségbe - bölcsődébe, óvodába, iskolába - kerülésükkor általában jobban ki vannak téve a különböző fertőző megbetegedéseknek, ezek között fokozott a veszély a légúti fertőzések terjedése terén. Ezeknek a hatására kialakulhatnak enyhébb megfázásos tünetek, de komolyabb, hosszan tartó makacs köhögések és légúti gyulladásos kóresemény is. A gyerekek körében az intenzív légúti fertőzésveszély miatt ajánlott a sóterápia alkalmazása, már csak azért is, mert a kisebb gyerekek például nem tudják megfelelően kifújni az orrukat. Átmeneti megoldásként ötletes lehetőség parajdi vagy himalájai sótömb elhelyezése a gyereked szobájában.

Előfordulhat, hogy az oktatási intézmény alakít ki egy apró helyiséget erre a célra, így helyben kúrálhatják a gyerekeket. Így, ha szerencsétek van, akkor a gyereked a saját óvodájában részesülhet sóterápiában. Azonban, ha nincs ez a lehetőség, akkor sem szabad elkeseredned, érdemes szétnézni a környezetetekben, hogy hol található sóbarlang vagy sószoba, mert egyre több helyen van ilyen lehetőség.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.