A málnalevéltea hatásai és alkalmazása

 A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban. Hegyvidéki erdők, tisztások vadon termő növénye, amely ma már a kertekben is megtalálható. Hegyvidéki erdők, tisztások vadon termő növénye, amely ma már a kertekben is megtalálható. A málnának legtöbbször csak a gyümölcsét fogyasztottuk, ám Nagymamáink még ismerték a málnalevél gyógyhatását is.

A fiatal zsenge hajtásokban található cserzőanyag a flavonoidok adják a fő hatóanyagát. Magában a gyümölcsben található C,A, és B vitamin is, és több ásványi anyag. A levélben is találunk értékes cserzőanyagot, ami miatt alkalmas gyógynövényként alkalmazva is.

Teája a népgyógyászatba régóta ismert, hatásos a vese és hólyag bántalmak ellen, ezen kívül izzasztó hatású is, ami egy megfázás idején lehet nagy segítség. Csökkenti a vércukor szintet, így cukorbetegségre is ihatjuk.

Állapotos kismamáknak segít leküzdeni az émelygést, és csökkenti a vetélés kockázatát. Azok a nők, akik szeretnének teherbe esni és kisbabát szülni, már a terhesség előtt érdemes napi 2 dl málnalevél teát fogyasztani, mert javítja a terhesség esélyeit és a peteérést.

A terhesség végén szigorúan csak a 36. hét után a kismamáknak is javasolt a fogyasztása, mert segít a tágulásban, ám előtte mindenképp meg kell beszélni a fogyasztását az orvossal!

Vegyünk egy kanál málnalevél teát és forrázzuk, le 2 dl forró vízzel majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Napi két pohárnál többet ne igyunk belőle, mert nagyon lecsökkenti a vércukorszintet, és más kockázata is lehet!

Málnalevél tea használata:

A málnának legtöbbször csak a gyümölcsét fogyasztottuk, ám Nagymamáink még ismerték a málnalevél gyógyhatását is. A fiatal zsenge hajtásokban található cserzőanyag a flavonoidok adják a fő hatóanyagát. Magában a gyümölcsben található C,A, és B vitamin is, és több ásványi anyag. A levélben is találunk értékes cserzőanyagot, ami miatt alkalmas gyógynövényként alkalmazva is. Teája a népgyógyászatba régóta ismert, hatásos a vese és hólyag bántalmak ellen, ezen kívül izzasztó hatású is, ami egy megfázás idején lehet nagy segítség.


Málnalevél tea hatása:

Csökkenti a vércukorszintet, így cukorbetegségre is ihatjuk. Állapotos kismamáknak segít leküzdeni az émelygést, és csökkenti a vetélés kockázatát. Azok a nők, akik szeretnének teherbe esni és kisbabát szülni, már a terhesség előtt érdemes napi 2 dl málnalevél teát fogyasztani, mert javítja a terhesség esélyeit és a peteérést. A terhesség végén szigorúan csak a 36. hét után a kismamáknak is javasolt a fogyasztása, mert segít a tágulásban, ám előtte mindenképp meg kell beszélni a fogyasztását az orvossal, sőt a terhesség ideje alatt minden gyógynövény és tea alkalmazását, az orvossal kell egyeztetni, mert ha nem a megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket, komoly veszélyt jelentenek a terhességre!

Vegyünk egy kanál málnalevél teát és forrázzuk, le 2 dl forró vízzel majd hagyjuk állni kb. 5 percig. Napi két pohárnál többet ne igyunk belőle, mert nagyon lecsökkenti a vércukorszintet, és más kockázata is lehet!

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.